Eurobank Tekfen'in Adı Değişti - Son Dakika
Ekonomi

Eurobank Tekfen'in Adı Değişti

Eurobank Tekfen\'in Adı Değişti

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Eurobank Tekfen'in adının, Burgan Bank A.Ş olarak değiştiğini açıkladı.

28.01.2013 13:53  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Eurobank Tekfen'in adının, bugün itibariyle "Burgan Bank A Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Eurobank Tekfen'in adının, bugün itibariyle "Burgan Bank A.Ş" olarak değiştiğini açıkladı.

Sönmez, Burgan Bank Grubu'nun Eurobank Tekfen'i satın almasının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Burgan Bank Türkiye'nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Kuveyt merkezli Burgan Bank Grubu'nun iştiraki olduğunu söyledi. Banka ve iştiraklerin isim değişiklikleri konusunda ise Sönmez, şu açıklamalarda bulundu:

-İŞTİRAKLERİN ADI DEĞİŞTİ-

"Gerekli yasal değişikliklerin tamamlanmasından itibaren,bugün yani 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren bankamızın yeni ünvanı Burgan Bank A.Ş. oldu. Bankamızın iştiraklerinden EFG İstanbul Menkul Kıymetler unvanı, Burgan Yatırım Menkul Kıymetler olarak değişti. EFG Finansal Kiralama A.Ş şirketimizin unvanı ise Burgan Finansal Kiralama oldu. Yeni kurduğumuz portföy yönetimi şirketimizin ismini de Burgan Portföy olarak lanse ediyoruz. Yeni ana hissedarımızın gücü ve desteği ile Burgan Bank, Burgan Yatırım, Burgan Leasing ve Burgan Portföy ile müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına özel çözümler sunmaya devam edeceğiz."

-ORTAKLIĞI "YÜZÜK" TEMSİL EDECEK-

Sönmez, bankanın yeni "Gücün Merkezindesiniz" sloganı ile markanın güven, bağlılık ve ilerleme ana değerleri üzerine yükseldiğini, logolarının ise yüzükten esinlenerek hazırladığını söyledi. Yüzüğün, yer yüzündeki tüm kültürler için binlerce yıldır birliktelik ve duygusal bağlılığın bir sembolü olarak kabul edildiğine işaret edene Sönmez, "Temel marka değerlerimiz yüzük ile sembolize edilen ortaklık, ilişki ve güvendir. Yüzüğün altında yer alan turuncu nokta ise enerji ve hayatın kaynağı olan güneşi temsil ediyor. Markamız yüzük ile ifadesinin özü "güven'dir" diye konuştu.

-"2013'DE KREDİLERDE BÜYÜME HEDEFİ 4.6 MİLYAR TL"-

Bankanın 2006 ile 2012 yılları asında, kredileri 5 kattan fazla büyüterek 3.5 milyar TL'ye ulaştırdığını açıklayan Sönmez, mevduatın 4 kattan fazla artarak 3.2 milyar TL'ye ulaştığını, çalışan sayısının iki kat arışla toplamda bin 70 kişi olduğunu bildirdi. Şubeleşmeye önem verdiklerini ve şu anda 60 şube ile hizmet verdiklerini söyleyen Sönmez, 2013 yılının satın alma yılı olarak değerlendirildiğini ve bundan dolayı mevcut şubelerinde verimliliği artırmaya odaklanacaklarını bildirdi. Bankanın ağırlıklı olarak ticari, KOBİ ve üst bireysel segmentlere yönelik bankacılık anlayışı ile yolla devam edeceğini söyleyen Sönmez, "2013 yılı sonunda bilanço büyüklüğünde 6.5 milyar TL, kredi büyüklüğünde 4.6 milyar TL, mevduat büyüklüğünde 3.7 milyar TL bir büyüklükle tamamlamak istiyoruz. Sermaye yeterlilik oranımız yüzde 16'ya çok yakın. Yüzde 15-14.8 düzeyinde bitirmeyi öngörüyoruz" diye konuştu.

-"DIŞ TİCARETİN FİNANSMANINA DESTEK VERECEĞİZ"-

Sönmez, Burgan Bank Grubu'nun faaliyet gösterdiği Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerinin Türkiye ile ticaretinin payının, son yıllarda ekonomik konjonktürün de desteklemesi ile istikrarlı bir şekilde arttığını vurgulayarak, "Bu kapsamda, Kuveyt,Irak, Cezayir, Tunus ve Ürün'de bulunan Burgan Bank Grubu, bankamızın dış ticarette bu pazarlara erişimini kuvvetlendirecektir. Burgan Grubu'nun yer aldığı ülkeler ile Türkiye'nin ticareti son beş yüzde 55 arttı ve 14.7milyar dolara ulaştı. Bunun 13.1 milyar doları sadece ihracattan oluşuyor. Beş yıllık bir projeksiyona baktığımızda, Türkiye'nin toplam ihracatında, Grup ülkelerimizin payı 2008'de yüzde 5 olurken, 2012'de yüzde 9 oldu. Bu rakamın yüzde 15'lere gelmesi bekleniyor. Bankamız dış ticaretin finansmanına destek verecek ve firmaların projelerini hayata geçirmelerinde destekleyici rol oynayacak. Grup ülkelerine para transferine hızlı çözümler sunacağız" dedi.

-"BANKACILIK SEKTÖRÜNDE KREDİ BÜYÜMESİ YÜZDE 20'YE YAKIN OLUR"-

Soruları da yanıtlayan Sönmez, şu anda 20 ilde olduklarını, birkaç ilde daha bulunmaları gerektiğini, ancak şube sayısı açısından coğrafi bölgeleri söylemek için erken olduğunu söyledi. Sönmez, böylelikle Pazar payında önümüzdeki beş yıllık dönemde sektörün büyümesinin üzerinde pay almak istediklerini kaydetti.

Merkez Bankası'nın politikalarına ilişkin bir soru üzerine Sönmez, bankacılık sektöründe kredilerde büyüme hedefinin 2013 için yüzde 15 olduğunu hatırlatarak, "Şahsi kanaatim sektörün yüzde 20'ye yakın büyüyeceği yönünde. Hedef yüzde 15 ancak yüzde 17-18 olabilir. Biz de sektörün biraz büyüyeceğiz derken, yüzde 15'lik büyümeyi sarsacak bir hedeften bahsetmiyoruz" diye konuştu. (ANKA/DEVAM)

(HMD/OE) - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Eurobank Tekfen'in Adı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement