Fransız İş Adamından Elazığ Üzümüne Özel İlgi - Son Dakika
Ekonomi

Fransız İş Adamından Elazığ Üzümüne Özel İlgi

Fransız İş Adamından Elazığ Üzümüne Özel İlgi

Fransız İş Adamı Michel Lacroıx, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı Makamında Ziyaret Ederek Üzüm Üretimi Konusunda Bilgi Aldı.

22.02.2008 19:29

Fransız iş adamı Michel Lacroıx, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret ederek üzüm üretimi konusunda bilgi aldı.

Fransız iş adamı Michel Lacroıx'ın Elazığ üzümü ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Elazığ'a geldiğini söyleyen Vali Muammer Muşmal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muşmal, daha önce İstanbul'daki Elazığlı iş adamlarıyla İhracatçılar Meclisi'nde bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak, toplantının amacının Elazığlı üreticilerin problemlerine çözüm aramak, kentte yetiştirilen 120 bin tonun üzerindeki üzümün değerlendirilmesi ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi olduğunu söyledi.

Muşmal, "Burada inceleme, araştırma ve değerlendirme yapacaklar. Elazığ üzümü ile ilgili neler yapılabilir, burada yatırım olabilir mi, gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere geldiler. Fransa'nın tarım gelirlerinin çok büyük bir kesimi üzüm ve üzüm ürünlerinden oluşuyor. Fransa'nın bu işle ilgilenen bir iş adamının Elazığ'a gelmesi, Üzüm Üreticileri Birliği ile faaliyet yapması yeni fabrikasyon çalışmaları içinde olması bizi mutlu ediyor. İnşallah gerçekleşir. İyi sonuçlarla ayrılır ve yakın gelecekte iş birliğini somut hale getirirler" dedi.

Fransız iş adamı Lacroıx, ilde üzüm ve üzüm ürünleri üretimiyle ilgili çalışmalar yapabileceklerini söyledi. Üzüm suyu imalatının yanı sıra şarap imalatı da yaptıklarını ifade eden Fransız iş adamı, "Zaman içerisinde çok iyi şeyler olacağını ümit ediyoruz. Uzun bir süre çalışmak üzere gelmeyi düşünüyorum" dedi.

(EK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fransız İş Adamından Elazığ Üzümüne Özel İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement