Gazprom, Türk Özel Sektörüyle Anlaştığını Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Gazprom, Türk Özel Sektörüyle Anlaştığını Açıkladı

Gazprom, Türk Özel Sektörüyle Anlaştığını Açıkladı

Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları ile 2016 için geçerli olmak üzere gaz fiyatları konusunda anlaşıldığını açıkladı.

13.04.2016 23:11  Güncelleme: 00:48

Doğal gaz sektöründe Rusya'nın küresel düzeyde etkisi olan en büyük şirketi Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, doğalgaz arzı halen sözleşmelerde belirtilen hacimlere uygun olarak sağlandığı söylendi.

"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Açıklamada konuya ilişkin, " Türkiye'deki ticaret ortaklarımızla anlaşmaya varabilmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye doğalgaz piyasasına yönelik doğalgaz tedarikimizde uzun vadeli işbirliğimizin başarıyla sürmesi beklentisi içindeyiz" sözlerine yer verildi.

Ayrıca, "Türkiye'deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları olan Avrasya Gaz, Akfel Gaz, Batı Hattı, Kibar Enerji, Shell Enerji ve Enerco Enerji ile yürütülen yapıcı görüşmeler sonucunda, içinde bulunduğumuz yıl için geçerli olacak doğalgaz fiyatı üzerinde anlaşmaya varılmıştır" ifadesi kullanıldı.

İNDİRİMİ ÇEKMİŞTİ

Daha önce Gazprom, Türk şirketlerine yaptığı yüzde 10,25'lik fiyat indirimini geri çekmiş ve şubat ayında Türkiye'ye Batı Hattı'ndan gönderdiği doğalgazda yüzde 50'ye varan kısıtlamalara gitmişti.

FİYAT KONUSUNDA ANLAŞILDI

Rus haber ajansı RIA Novosti, erken saatlerde Gazprom'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Gazprom ve Türk özel doğalgaz ithalatçıları arasındaki fiyat anlaşmazlığı konusunda çözüme varıldığını duyurmuştu.

İNDİRİM ORANI NETLEŞMEMİŞTİ

Türk şirket yetkilileri de Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada indirim konusunda üzerinde genel olarak anlaşılan ancak henüz imzalanmayan mutabakat çerçevesinde, söz konusu oranın önceki yüzde 10,25'ten daha düşük düzeyde kaldığını ifade etmişti. Şirketlerin ikili anlaşmalar gereği görüşmeler konusunda farklılıklara sahip olabileceğini belirten yetkililer, indirim oranı konusundaki detayları paylaşmak istememişti.

YILDA 10 MİLYAR METREKÜP

Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yılda yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gazprom, Türk Özel Sektörüyle Anlaştığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • AÇP (Akademisyenler Çiftçilik Partisi ): Millet doğal gaz değil, doğal kaz , tavuk,et,ördek,kavurma ister....daha et,in tadını bilmeyen insanlar var bizde... 0 0 Yanıtla

Advertisement