Genç-Liderler Buluşması - Son Dakika
Ekonomi

Genç-Liderler Buluşması

Genç-Liderler Buluşması

TABA/AmCham Genel Başkanı Alptekin: "Gençlere yapılan yatırım geleceğe yatırımdır" "Sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli dinamiği bilgi sermayesi"

24.02.2014 12:20

Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Ekim Alptekin, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım yapmak olduğunu belirterek, "Sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli dinamiği bilgi sermayesi" dedi.

TABA/AmCham tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekim Alptekin, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı desteğiyle MCD Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen Gençlik Otobüsü 5 projesi kapsamındaki Genç-Liderler Buluşması'nda gençlere hitap etti.

Sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli dinamiğinin bilgi sermayesi olduğuna işaret Alptekin gençlere, "İş yaşamına hazırlanırken bilgili ve donanımlı olun" mesajını verdi.

Alptekin, 21. Yüzyılda ekonomiyi şekillendiren en önemli gücün insan ve bilgi sermayesi olduğunu vurgulayarak, "Gençlerimizin bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişerek iş dünyasına katılımını sağlayan bu tip projeleri önemsiyoruz. Kişisel deneyimlerimiz bugün buradaki gençlere ilham verecek, yaşamlarını şekillendirmede bir ışık yakacaksa ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu belirten Alptekin, şunları kaydetti:

"Günümüzde bilgi sermayesi, ekonomide rekabetçi üstünlük sağlayan önemli bir üretim faktörü haline de gelmiştir. İletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte bilgiye her geçen gün daha kolay ve hızlı ulaşabiliyoruz. Ancak önemli olan bilgiye sahip olmak değil, onu nasıl kullanacağınız, nasıl en fazla verimi alabileceğinizdir. Üniversite eğitimi sadece bir ilk adım. Üniversite öğrencilerinin öğrenimleri sürerken alanında uzman kişilerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmaları, staj imkanlarından yararlanmaları, dünyadaki gelişmeleri takip edip vizyonlarını geliştirmeleri çok önemli."

ABD'de 13 bin 500 Türk öğrencisi var

ABD'de lisans ve lisansüstü eğitimini sürdüren 13 bin 500 Türk öğrencinin olduğunu aktaran Alptekin, Türkiye'nin ABD'ye eğitim için öğrenci gönderen ülkeler arasında 10. sırada, Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sırada yer aldığını ifade etti.

Avrupa ülkelerine eğitim için giden ya da Erasmus gibi değişim programlarına katılan binlerce öğrenci olduğuna da dikkati çeken Alptekin, "Bu gençler, aldıkları akademik eğitimin yanı sıra yabancı dillerini ilerletmeleri, yaşadıkları yurt dışı deneyiminin kişisel gelişimlerine katkı sağlaması, global firmalarda staj yapma imkanları sayesinde edindikleri bilgi ve tecrübelerle iş yaşamına bir adım önde başlayabiliyorlar" dedi.

Alptekin, "Gençlik Otobüsü" gibi projelerin yurt dışı deneyimi yaşamak ve yabancı kültürleri tanımak adına gençlere fırsatlar sunduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinlikte, katılımcılardan isteyenler, Gençlik Otobüsü'nde neden yer almak istediklerini anlatan ikişer dakikalık videolar sundu. Yapılacak mülakatla belirlenen 100 gencin 1 Ağustos-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Avrupa turuna çıkacak olan Gençlik Otobüsü'ne katılma hakkı kazanacağı belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Genç-Liderler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement