Genç Tümsiad ile Endonezyalı Genç İşadamlarından İşbirliği - Son Dakika
Ekonomi

Genç Tümsiad ile Endonezyalı Genç İşadamlarından İşbirliği

Genç Tümsiad ile Endonezyalı Genç İşadamlarından İşbirliği

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) çatısı altında bulunan Genç TÜMSİAD ile, Endonezyalı genç işadamları arasında ekonomik, ticari ve kültürel alanda işbirliği protokolü imzalandı.

19.02.2014 15:55

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) çatısı altında bulunan Genç TÜMSİAD ile, Endonezyalı genç işadamları arasında ekonomik, ticari ve kültürel alanda işbirliği protokolü imzalandı.

Endonezya Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, Genç TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çıtak, Endonezya İstanbul Konsolosu Suri Tauchid İshak ve Genç TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Alpay katıldı.

Kusumaningprang ve Çıtak başkanlığında, Konsolos Suri Tauchid İshak ile Alpay tarafından imzalanan protokol iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra, sosyal ve kültürel işbirliklerini de güçlendirmeyi hedefliyor.

Başkonsolos Abdullah Hariadi Kusumaningprang, törende, amaçlarının iki ülke arasında ilişkileri geliştirmek olduğuna işaret ederek, "Özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bu ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Bu yüzden protokol bizim için çok önemli. Ticari ve ekonomik anlamda protokolün tüm maddelerini hayata geçirmeyi umud ediyoruz" dedi.

Genç TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çıtak ise, protokolün kendileri için önemine işaret ederek, iki Müslüman ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Genç TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Alpay da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, protokolün özellikle kültürel ve sosyal ayağına dikkati çekti.

İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri artırarak ülke ekonomisine katkı sunmak istediklerini aktaran Alpay, kültürel bazda da ilişkilerin gelişmesine önem verdiklerini anlattı.

Alpay, protokolün bu kapsamda bir ülke ile yapılan ilk protokol olduğunun altını çizerek, önümüzdeki süreçte benzer protokoller imzalayacaklarının da bilgisini verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Genç Tümsiad ile Endonezyalı Genç İşadamlarından İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement