Godiva, Yıldız Holding Bünyesinde - Son Dakika
Ekonomi

Godiva, Yıldız Holding Bünyesinde

Godiva, Yıldız Holding Bünyesinde

Türkiye'nin Önde Gelen Markalarından Ülker'i de Bünyesinde Bulunduran Yıldız Holding'in, Godiva'yı Bünyesine Katmak İçin Campbell Soup ile Yaptığı Anlaşma, Yasal İşlemlerin Tamamlanmasıyla Sonuçlandı.

19.03.2008 11:43

Türkiye'nin önde gelen markalarından Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in, Aralık 2007'de dünyanın lider premium çikolata ve çikolatalı ürünler markasına sahip Godiva'yı bünyesine katmak için Amerikalı Campbell Soup Co. ile yaptığı anlaşma, yasal işlemlerin tamamlanmasıyla sonuçlandı.

Verilen bilgiye göre Yıldız Holding ve iştirakleri, Godiva için Campbell Soup Co.'ya yaptıkları 850 milyon Amerikan Doları ödemenin bir kısmını özsermayeyle, bir kısmını da krediyle gerçekleştirdi. Kaynakların verimli yönetimi ilkesiyle hareket eden Yıldız Holding ve iştirakleri, Citibank ve ABN Amro eşliderliğinde ve 16 banka tarafından yüklenilen 5 yıl vadeli sendikasyon kredisiyle finansmanın önemli bir bölümünü sağlamış oldu. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan işlemler sonrasında Yıldız Holding ve iştiraklerine bu satın almada finansman sağlayabilmek için bankalar tarafından talep fazlası oluşmuştu. Bu satın alma işleminde Yıldız Holding'e, Standard Ünlü ve Citi finansal danışmanlık hizmeti, Weil, Gotshal & Manges ise hukuki danışmanlık hizmeti verdi.

850 milyon ABD doları değerindeki anlaşmanın tamamlanması için Godiva'nın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması için çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Uzun vadeli stratejilerini, uluslararası bir grup olmak hedefi doğrultusunda hayata geçiren Yıldız Holding, 2007 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 500 milyon ABD doları cirosu olan Godiva'yı da bünyesine katarak dünya çikolata sektöründe önemli bir gelişmeye imza atmış oldu.

Marka gücünü, 1926'da doğduğu ülke olan Belçika geleneğine ve kurucusu olan çikolata ustası Joseph Draps'ın oluşturduğu temellere bağlılığıyla pekiştiren Godiva'nın, 200'e yakın markayı bünyesinde barındıran Yıldız Holding çatısı altında dünyanın lider premium çikolata ve çikolatalı ürünler konumunu sürdürmeye devam etmesi hedefleniyor.

Godiva çikolatadan bisküviye, kahveden kakaoya, çikolatalı içeceklere uzanan ürünlerindeki uzmanlığını tüm dünyada 80'den fazla ülkede yaklaşık 450 butikle sevenleriyle buluşturuyor.

2007 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 4 bin çalışanı olan Godiva'nın Holding bünyesine katılmasıyla Yıldız Holding'in toplam çalışan sayısı da 30 bine yaklaşmış oldu. Farklı kültürlere ürünlerini sevdirmenin yanı sıra farklı kültürleri bünyesinde barındıran da bir topluluk haline gelen Yıldız Holding'in yurt içi ve yurt dışında üretim yaptığı fabrika sayısı da 40'a ulaşmış oldu.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Godiva, Yıldız Holding Bünyesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement