Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bilkent Üniversitesi İşbirliği ile "Ticareti Kolaylaştırma ve... - Son Dakika
Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bilkent Üniversitesi İşbirliği ile "Ticareti Kolaylaştırma ve...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bilkent Üniversiteliri işbirliği ile ‘Ticareti Kolaylaştırma ve Uygulamalı Dış Ticaret “ çalıştayı düzenecek.

17.06.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bilkent Üniversiteliri işbirliği ile 'Ticareti Kolaylaştırma ve Uygulamalı Dış Ticaret " çalıştayı düzenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilkent Üniversitesi arasında, kamu ve üniversite işbirliğini güçlendirerek ülke politikalarına yön verebilecek bilimsel araştırma ve çalışmalar yapmak amacıyla Nisan 2013'de imzalanan protokol çerçevesinde planlanan çalıştaylardan ilki olan "Ticareti Kolaylaştırma ve Uygulamalı Dış Ticaret Çalıştayı" 18-19 Haziran 2014 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nde düzenleneceği kaydedildi. Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ile beraber değişime uğraması öngörülen ticaret politikalarının ve doğrudan yabancı yatırımların ticaret politikaları üzerine etkilerinin tartışılacağı çalıştaya konuşmacı olarak yurtiçi ve yurtdışından birçok seçkin konuk ve akademisyen katılacağı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Açılış konuşmalarını Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar yapacakları çalıştaya ayrıca, Dünya Ticaret Enstitüsü'nden Joseph Francois, IFO Institute & University of Munich'ten Gabriel Felbermayr, University of Oxford'dan Beata Javorcık, Dünya Bankası'ndan Jose Guilherme Reıs, Bilkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selin Sayek ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serdar Sayan katılacak.

"Ticaret Politikası ve Finansmanı", "Ticaret ve Ekonomik Gelişme", "TTIP'ın Olası Sonuçları" ve "Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Ekonomik Coğrafya" başlıklı oturumlarda değişen ticaret düzeninin tartışılacağı "Ticareti Kolaylaştırma ve Uygulamalı Dış Ticaret Çalıştayı", İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İİSBF Binası'nda gerçekleştirilecek. " - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bilkent Üniversitesi İşbirliği ile 'Ticareti Kolaylaştırma ve... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement