Hazır Yemekçilerde 'şantiye' Bayramı - Son Dakika
Ekonomi

Hazır Yemekçilerde 'şantiye' Bayramı

Hazır Yemekçilerde \'şantiye\' Bayramı

Burcu TANER/İzmir, DHA) - İzmir'de 'Manhattan projesi' olarak bilinen Yeni Kent Merkezi Planı'na uygun inşa edilecek gökdelenlerin yapımında çalışacak 15 bin kişiye verilecek toplu yemek hizmeti, Egeli yemek sanayicilerinin yüzünü güldürecek.

22.11.2011 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazır YEMEKÇİLERDE 'ŞANTİYE' BAYRAMI

Burcu TANER/İzmir, DHA) - İzmir'de 'Manhattan projesi' olarak bilinen Yeni Kent Merkezi Planı'na uygun inşa edilecek gökdelenlerin yapımında çalışacak 15 bin kişiye verilecek toplu yemek hizmeti, Egeli yemek sanayicilerinin yüzünü güldürecek.

Alsancak Limanı ile Turan bölgesi arasında kalan 471 hektarlık alanda hayata geçirilecek 2 milyar doları aşkın mali büyüklükteki yaklaşık 20 proje ile binlerce kişi de istihdam edilecek. Son yapılan tahminlere göre, 15-20 bin kişinin istihdam edilecek olması ise kriz sonrası fabrikaların birer birer kepenk kapatmasıyla zora giren toplu yemek sektörüne ilaç olacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Ay, sanayi ve hizmetler sektöründeki toparlanmalarla birlikte kendi sektörlerindeki kan kaybının da durduğunu dile getirdi.

YÜZDE 40 ARTIŞ BEKLENTİSİ

Küresel ekonomik krizde organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere pek çok yerde işletmelerin kapanması, çalışanların işsiz kalması sonucu kendi iş alanlarının da kısıtlandığını hatırlatan Ay, yeni gelişmelerin ise umut yarattığını vurguladı. Ay, "İnşaat sektöründeki hareketlenme ile kentin dört bir yanı şantiye alanı olacak. Yeni projelerin hayata geçirilmesi bizim sektöre de olumlu yansıyacak. İzmir'e 50 yıldır çivi çakılamıyor. Şimdi ise dünya küçülürken İzmir büyüyecek. Biz de bundan payımızı alacağız. Yeni Kent Merkezi'nde yapılacak projelerde şantiyeleri doyurmaya talibiz. İşlerimizin de en az yüzde 40 artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

KAYITDIŞINA DA SET OLACAK

Hazır yemek sektörüne olan talebin sadece şantiyelerden kaynaklanmayacağına da dikkat çeken Ay, "Şantiyelerin yanı sıra inşaat sektörüne girdi temin eden fabrikalar da işçi sayısını artıracak. Çimento üreten de, cam üreten de yeni eleman alacak ve sonuçta bizim iş hacmimiz yine artacak. Böylece son 4-5 yıldır sürekli zararına çalışan sektörümüz de rahat bir nefes alacak" dedi. Ay, yemek sanayisine olan talebin kurumsal ve büyük şirketler tarafından olacağını da belirterek, "Böylece en büyük sorunumuz olan kayıtdışı da engellenmiş olacak" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hazır Yemekçilerde 'şantiye' Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement