İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Adayı Hüseyin Öztürk, "Teşvikli bölgede alt sektörler ve ürün türünü belirleyerek sosyal barışa katkı sunacağız" dedi.
Hali hazırda Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Başkanı olan Öztürk, İHKİB başkan adaylığını açıklamasının ardından yaptığı yazılı bir açıklamayla sektöre ilişkin projelerini duyurdu.
İHKİB için motivasyon, oryantasyon, konsantrasyon, eğitim, istihdam, üretim, sosyal barış, fuarlar ve tasarım gibi başlıklar altında projeleri olduğunu kaydeden Öztürk, "Bu projeler gerçekleştiğinde 17,5 milyar dolar olan sektör ihracatımızı da 4 yılda iki katına çıkararak 35 milyar dolara ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de bugüne dek sektörün vitrinine odaklanan çalışmalar yürütüldüğünü belirten Öztürk, vitrinin yanı sıra o vitrinin arka planındaki üretime de odaklanılması gerektiğini savundu.
"Hazır giyim sektörünün barışa somut bir katkı sunmasını sağlayacağız"
İHKİB'in 21 nisanda yapılacak genel kurulunda başkan seçilmesi halinde, sektöre somut projelerle hizmet edeceğini anlatan Öztürk, "Teşvikli bölgede alt sektörler ve ürün türünü belirleyerek sosyal barışa katkı sunacağız" vaadinde bulundu.
Bu bölgede öncelikle standart ürün üretimine yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, zamanla bölgede katma değeri yüksek ürünlere odaklanılacağını, bu sırada eş zamanlı olarak tasarım odaklı çalışmaların artarak ve daha somut uygulamalarla devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Teşvikli bölgelerde alt sektörler ve ürün türünü belirleyerek hareket edeceklerini belirten Öztürk, teşvikli bölgelerde standart, volümlü ürünlerle konfeksiyon yatırımına odaklanacaklarını kaydetti.
Bu konuda bir ön hazırlık çalışması da yaptıklarını dile getiren Öztürk, konfeksiyon yatırımında bir kişinin istihdamının bin dolara, 50 makinelik bir yatırımın da 100 bin dolara mal olduğunu belirterek, "Bu demek oluyor ki 1 milyar dolarlık bir yatırımla 1 milyon kişi istihdam edilebilir. Standart üründe sektörel ürünler belirlediğimizde bu çalışmayı hayata geçirmek mümkün. Burada KOBİ niteliğinde firmalarımız var. Bu firmalara yönelik mevcut desteğin yanı sıra finansman destekleri çıkartacağız. Teşvikli bölgelerde barış sürecini destekleyen önemli sektörlerden biriyiz. Böylece barış sürecinin yaşandığı günlerde, o bölgenin insanına da iş imkanı götürerek hazır giyim sektörünün barışa somut bir katkı sunmasını sağlayacağız" diye devam etti. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › İhkib Başkan Adayı Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?