İngiltere'de hane başına enerji faturalarındaki üst limit yükseltildi - Son Dakika
Ekonomi

İngiltere'de hane başına enerji faturalarındaki üst limit yükseltildi

İngiltere\'de hane başına enerji faturalarındaki üst limit yükseltildi

İngiltere'de hane halkının enerji faturalarının toplamında uygulanabilecek yıllık üst limit gelecek yılın ocak ayından itibaren 4 bin 279 sterline yükseltilirken, İngiliz hükümetinin enerji şirketlerine yapacağı katkı ile bu üst limitin hane başına 2 bin 500 sterlin seviyesinde...

24.11.2022 13:45  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de hane halkının enerji faturalarının toplamında uygulanabilecek yıllık üst limit gelecek yılın ocak ayından itibaren 4 bin 279 sterline yükseltilirken, İngiliz hükümetinin enerji şirketlerine yapacağı katkı ile bu üst limitin hane başına 2 bin 500 sterlin seviyesinde tutulacağı bildirildi.

İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem'den yapılan açıklamada, ülkede gelecek yılın ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere enerji faturalarında hane halkı başına üst limitin 3 bin 549 sterlinden 4 bin 279 sterline yükseltildiği belirtildi.

Öte yandan İngiltere'de halkın artan enerji fiyatlarına karşı desteklenmesi amacıyla bunun 1779 sterlinlik kısmının İngiliz hükümeti tarafından gelecek yılın mart ayının sonuna kadar enerji şirketlerine doğrudan yapılacak ödeme ile karşılanacağı kaydedildi.

Böylelikle İngiltere'de enerji faturalarının toplamı üst limitinin hane halkı başına düşen kısmının gelecek yılın mart ayının sonuna kadar 2 bin 500 sterlin seviyesinde tutulması planlanıyor.

İngiliz hükümeti, gelecek yılın nisan ayından itibaren ise enerji faturalarının toplamı için hane halkına yansıtılacak kısmın yıllık 2 bin 500 sterlinden 3 bin sterline çıkarılmasını planlıyor.

İngiliz hükümeti, geçtiğimiz ayın başında enerji fiyatlarındaki artışa karşı hane halkının korunması amacıyla enerji destek paketini açıklamış, bu kapsamda verilecek devlet desteği ile hane halkının enerji faturalarının toplamının gelecek yılın mart ayına kadar yıllık 2 bin 500 sterlin seviyesinde tutulması kararlaştırılmıştı.

Merkezi Londra'da bulunan Mali Çalışmalar Enstitüsü'nün (IFS) araştırmasına göre, İngiliz hükümetinin enerji faturalarına kamu kaynaklarından verdiği desteğin 18 ay boyunca sürmesi halinde toplam maliyet 38 milyar sterlini aşacak.

İngiltere'de enflasyon, özellikle artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle yükselişini sürdürerek ekimde yıllık bazda yüzde 11,1 ile son 41 yılın zirvesine çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiltere'de hane başına enerji faturalarındaki üst limit yükseltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.


Advertisement