İngiltere "İsrail Ürünlerini Boykotu" Yasaklamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

İngiltere "İsrail Ürünlerini Boykotu" Yasaklamaya Hazırlanıyor

İngiltere "İsrail Ürünlerini Boykotu" Yasaklamaya Hazırlanıyor

İngiltere, kamu kaynağı kullanan kuruluşların İsrail ürünlerini boykot etmesini yasaklamaya hazırlanıyor. Yasağın Devlet Bakanı'nın bu hafta İsrail'e yapacağı ziyarette açıklanması bekleniyor.

15.02.2016 18:50  Güncelleme: 18:58

İngiltere "İsrail ürünlerini boykotu" yasaklamaya hazırlanıyor. İlk defa geçen yılın Ekim ayında gündeme gelen yasaklama planının, Devlet Bakanı Matthew Hancock'un bu hafta İsrail'e yapacağı ziyarette açıklanması bekleniyor.

"SERT BİÇİMDE CEZALANDIRILACAKLAR"

İsrail'in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerinde üretilen mallara yönelik boykotların "sert biçimde cezalandırılacağını" söyleyen Hancock, yasağın gerekçesini de bu tür boykotların "toplumlar arası ilişkilere zarar vermesi" ve "Yahudi karşıtlığını körüklemesi" olarak açıkladı.

Bu kapsamda İngiliz yönetimi, belediyeler ve üniversiteler gibi kamu kaynağı kullanan kuruluşların İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşimlerinden ithal edilen ürünleri boykot edilmesini yasaklayacak.

İŞÇİ PARTİSİ YASAK KARARINI ELEŞTİRDİ

Ana muhalefetteki İşçi Partisi ise hükümetin yasak kararını eleştirdi.

"YEREL DEMOKRASİYE SALDIRI"

Partiden yapılan açıklamada, hükümetin planı "yerel demokrasiye saldırı" şeklinde nitelendirilerek, "İnsanlar, merkezi hükümetten bağımsız karar verebilecek temsilciler seçme hakkına sahiptir" ifadesi de yer alıyor.

Son Dakika Ekonomi İngiltere 'İsrail Ürünlerini Boykotu' Yasaklamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tugi: lan adamlar boykotu yasak ediyor boykotu anlamıyonuzmu.yani kimse israil malını boykot edemez ceza veririm diyor 4 0 Yanıtla
  • abcç: bu yahudiler dünyayı daha nekadar böyle yasaklarla kanunlarla kandırabilecek? dünyanın üçkaatcısı bu yahudiler! abd-ab-rusya-bm-nato.. hepsinin tasması bu yahudilerde nasıl oluyor? 4 0 Yanıtla

Advertisement