'İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi' Tebliği Yürürlükte - Son Dakika
Ekonomi

'İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi' Tebliği Yürürlükte

\'İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi\' Tebliği Yürürlükte

Elektrikli termosifonlar ve depolu su ısıtıcılarının ithalatında daha az vergi kuralı uygulanarak, dampinge karşı alınan önlem yürürlüğe girdi.

19.09.2013 10:35  Güncelleme: 10:42

Çin, İtalya ve Sırbistan menşeli "termosifonlar-elektrikli, depolu su ısıtıcıları"nın ithalatında "daha az vergi kuralı" uygulanarak, belirtilen oranlarda dampinge karşı kesin önlem alınması yürürlüğe konuldu.

Ekonomi Bakanlığı'nın "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ tarafından yapılan ve Baymak Makina Sanayi ve Ticaret AŞ, Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ ile Emas Makina Sanayi AŞ tarafından desteklenen başvuru üzerine, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya ve Sırbistan menşeli "termosifonlar-elektrikli, depolu su ısıtıcıları" için başlatılan damping soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucunda dampingin, yerli üretim dalında zarar tespit edilirken, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ekonomi Bakanının onayı ile söz konusu eşyanın Türkiye'ye ithalatında "daha az vergi kuralı" uygulanarak, belirlenen oranlarda dampinge karşı kesin önlem alınması yürürlüğe konuldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi' Tebliği Yürürlükte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement