İTÜ, Para Kazanmanın Sırrını Çözdü - Son Dakika
Ekonomi

İTÜ, Para Kazanmanın Sırrını Çözdü

İTÜ, Para Kazanmanın Sırrını Çözdü

İTÜ Yatırım Kulübü, global projelerle para kazanmayı bir sır olmaktan çıkartıyor.

08.04.2013 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyüme dinamiklerini dış kaynaklarla desteklemek zorunda kalan ülkemizin ciddi yatırımlara ihtiyacı var, yatırımlar için de yatırımcıya… Sermaye piyasalarını en iyi şekilde tanıma ve fon oluşturma konusunda uzman yatırımcılara olan ihtiyacı gidermek amacıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi'nin öğrencileri bir araya gelerek İTÜ Yatırım Kulübü'nü kurdu.

2006′dan bu yana iddialı etkinliklere imza atan İTÜ Yatırım Kulübü, yeni yatırım atmosferinin oluşumuna katkı sağlamak için ses getiren organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

İTÜ Vakfının Genç Arılar grubunun içinde olan Yatırım Kulübü çalışmaları ile İTÜ Vakfı'na da destek oluyor.

5 KİŞİLİK EKİP 2 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Kurulduğunda 5 kişi olan kulüp, bugün 2 bini aşkın üyesiyle, yatırımcılıkta en iddialı öğrenci organizasyonu olma özelliğine sahip. Kulübün, öğrencilerin yatırım konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve ünlü yatırımcılarla biraraya gelmeleri amacıyla düzenlediği organizasyonları bu yıl da tüm hızıyla sürüyor. "Yatırımcı doğulmaz yatırımcı olunur" şiarıyla hareket eden İTÜ Yatırımcı Kulübü, ses getiren etkinlikleriyle iş dünyasına etki ediyor. Nisan ayındaki etkinlikler de ekonomi gündemine oturacak türden. Başarılı girişimlere imza atan iş adamları, Türkiye'nin en büyük firmalarının üst düzey yöneticileri İTÜ Yatırımcı Kulübü'nde konuşacak

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÖĞRENCİ ORGANİZASYON

2009 yılında Üniaktivite tarafından Türkiye'nin en iyi uluslararası öğrenci organizasyonu seçildiğini hatırlatan İTÜ Yatırım Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden İrem Çiftçi, kulübün en büyük başarılarından birinin Global Opportunities in Business and Investment – GOBI Projesi olduğunu belirtti. "İş ve Yatırım alanında Küresel Fırsatlar sunan etkinliğimiz tüm etkinliklerimiz içinde en donanımlısıdır" diyen Çiftçi, "GOBI, yurtiçi ve yurtdışından toplam 2 bini aşkın öğrenciyi 5 gün boyunca ağırlayan, gündüz gerçekleşen panelleri akşam eğlenceleriyle harmanlayan, daha çok iş ve yatırım alanında konuların görüşüldüğü uluslararası bir kongre" şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASINDA GÜNDEM OLUŞTURUYOR

GOBI Genel Koordinatörü Melih Yahşi, GOBI dışında bu yıl gerçekleştirilen SanalBorsam adlı sanal portföy yarışmasına dikkat çekti. 5 bini aşkın öğrencinin para kaybetme endişesi olmadan borsa tecrübesi kazanmasını sağladıklarını belirten Yahşi, "Düzenlediğimiz Pazarlama ve Finans Zirvesi ile İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi'nin (İİKM) önderliğindeki İnsan Kaynakları Zirvesi ile alanlarında önde gelen isimleri, öğrencilerle buluşturdu. Seminerlerde öğrenci arkadaşlarımız ş alanları hakkında bilgi sahibi oldular" dedi.

FİRMALAR BÜYÜK RAĞBET GÖSTERİYOR

Firmaların İTÜ'deki olanakları ve potansiyeli görme imkânı buldukları etkinliklerde, İTÜ Kulübü'nün payı dikkat çekiyor. İş dünyası tarafından büyük rağbet gösterilen panellerin başlıcaları, "Krizde Marka Yönetimi", "Türk iş Dünyasında Kadın Olmak", "Temiz Enerji Yatırımları", "Liderlik ve Fark Yaratanlar", "İstanbul- Kültürler Beşiğinde Bir Finans Merkezi" ve "Dünyada Öne Çıkan Türk Markaları" şeklinde oldu.

KİMLER KONUŞMACI OLARAK KATILDI?

GOBI Şu ana kadar Ersin ÖZİNCE – İş Bankası CEO, Cüneyt YAVUZ – Mavi Jeans CEO, Wulf Dieter-Kurz – Mercedes-Benz Türk CEO ve Temel KOTİL – THY CEO, Saffet KARPAT- P&G Turkiye, Ortadoğu ve Kafkasya'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı, P&G Turkiye Genel Muduru vb. gibi üst düzey yöneticileri dünya gençleriyle buluşturdu.

BU YIL YİNE FARKLI KATILIMCILAR OLACAK?

GOBI 2013 14-19 Nisan tarihleri arasında Maçka Kampüsü'nde yer alan Mustafa Kemal Amfisi'nde gerçekleşecek. 14 Nisan'da Melis Danişmend'in yer alacağı açılış gecesi ile etkinlik başlayacak. 15-16 ve 17 Nisan tarihlerinde yeni küresel fırsatlar ve sektörlerdeki global değişimler ana başlığında toplanan 5 panelde Türkiye'nin önde gelen isimlerini İTÜ Yatırım Kulübü GOBI etkinliği ile ağırlanacak.

Yurtdışından 100, yurtiçinden toplamda 2 bin dolayında öğrencinin katılımının sağlanacağı organizasyonun bu yıl da renkli geçmesi bekleniyor. Bu yıl ki katılımcılar şunlar olacak : Intel Türkiye CEO- Burak Aydın, Arçelik Genel Müdür Yardımcısı- Oğuzhan Öztürk, Moderatör: Fox Ana Haber Spikeri- Nazlı Tolga, PwC Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri – Hüsnü Can Dinçsoy- Tofaş CEO- Kamil Başaran- Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı – Mustafa Çağan- Moderatör: KanalTürk Ana Haber Spikeri- Emre Buga-TSKB Yönetim Kurulu Başkanı- Adnan Bali- Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı- Aclan Acar- EnerjiSa CEO – Yetik Mert- Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü – Mehmet Acarla- Moderatör: İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi – Dr. Murat Adil SalepçioğluAtasay Yönetim Kurulu Başkanı- Cihan Kamer- LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı- Vahap Küçük - Casper CEO- Charlotte Anne Lamprecht - Pegasus Genel Müdür Yardımcısı- Güliz Öztürk - Moderatör: Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni-Prof Dr. Kerem Aklin Markafoni.com Kurucusu- Sina Afra- Groupon Türkiye Genel Müdürü- Onur Aydın- Yemeksepeti.com Kurucusu- Nevzat Aydın - Moderatör: Ali Hantal (MezunGroup CEO)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi İTÜ, Para Kazanmanın Sırrını Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement