İzmir Ticaret Borsasında meclis toplantısı yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

İzmir Ticaret Borsasında meclis toplantısı yapıldı

İzmir Ticaret Borsasında meclis toplantısı yapıldı

İzmir Ticaret Borsası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

28.03.2023 18:01  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Borsası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

İZQ İnovasyo Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşma yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde Türk ekonomisinin geleceğini İzmir'de konuşulduğunu, kentin bu alandaki öncü kimliğinin perçinlenmiş olduğunu söyledi.

Kongrede bilim insanı, tarihçi, siyasetçi ve sosyologlar ile çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar ve esnaf gruplarının buluştuğunu dile getiren Kestelli, şunları kaydetti:

"Kongrenin her oturumunda ortak akıl ön plana çıktı. Eğitimde eşitlik, kadınların çalışma hayatında daha etkin şekilde yer almasının önündeki engellerin kaldırılması, teknolojiyi tüketen değil aynı zamanda üreten bir toplum inşa edilmesi, ekonomiyi yöneten kurumların bağımsızlığı, şeffaflık, adil bir vergi sistemi, çevre politikalarının tüm üretim süreçlerinde ön plana çıkartılması, sadece büyüme değil sürdürülebilirlik odaklı üretim, markalaşma, gibi pek çok farklı alanda alınan kararlar şu an için bir öneriler manzumesi niteliğinde. Önemli olan asıl konu ise kongreden elde edilen çıktıların, yine ortak akılla hayata geçirilmesini sağlayacak bir iklimin ve iradenin oluşabilmesi. Ancak bu başarılabilirse kongrenin gerçek anlamda hedefine ulaştığını söyleyebiliriz."

Kestelli, geçen hafta TBMM'de kabul edilen "7442 sayılı Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin teklifin tarım sektörü için çok önemli olduğunu söyledi.

Kestelli, kullanılmayan tarım arazilerinin, ekonomiye kazandırılması ve uygun şekilde kiralanarak kamu yararına kullanılmasının amaçlandığını belirterek, "Tarımsal üretimi artırmak amacıyla ekilemeyen arazilerimizin kullanılması çok önemli." dedi.

Kestelli, teklif kapsamındaki sözleşmeli üretim modeli ve üretim planlamasının tarım ve gıda sanayi için faydalı bir model olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzmir Ticaret Borsasında meclis toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement