Jak Bey, Üstün Hizmet Nişanı Alacak 'Kucak Açan Türkiye'yi Anlatacak - Son Dakika
Ekonomi

Jak Bey, Üstün Hizmet Nişanı Alacak 'Kucak Açan Türkiye'yi Anlatacak

Jak Bey, Üstün Hizmet Nişanı Alacak \'Kucak Açan Türkiye\'yi Anlatacak

Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi'ye Perşembe Günü "Devlet Üstün Hizmet Nişanı" Verilecek.

14.08.2007 01:46

Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’ye perşembe günü "Devlet Üstün Hizmet Nişanı" verilecek.

Jak Kamhi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in nişanı takmasından sonra yapacağı konuşmada, "Baskı altındaki toplumlara kucak açan, komşu ülkelere kalıcı barış sağlayabilecek Türkiye"yi anlatacak.

PROFİLO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’ye (82) "Devlet Estün Hizmet Nişanı" verilecek. Kamhi’nin nişanı, perşembe günü Çankaya Köşkü’nde düzenlenen devlet töreniyle kendisine tevdi edilecek. Kamhi’nin nişanını, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer takacak.

BAKANLAR KURULU ÖNERDİ: Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve diğer yüksek yargı organı başkanları ve diğer yetkililer ile birçok ülke büyükelçisinin de katılması bekleniyor. Kamhi’ye "Devlet Üstün Hizmet Nişanı"nı verilmesine ilişkin kararnameyi Bakanlar Kurulu hazırladı ve Cumhurbaşkanı Sezer de onayladı. Bu nişana layık görülmesinden onur duyduğunu belirten Kamhi, şu mesajı verdi: "Her yurttaşın görevi ülkesine hizmet etmektir. Fakat, bunu yapabilmesi için muhakkak gerekli olanakları bulması gerekir. Bana bu olanaklar rahmetli Ecevit’ten bugüne başbakanlar, cumhurbaşkanları, dışişleri bakanları tarafından sağlandı. Bu görevler, bana hep mutluluk verdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra ABD Türkiye’ye ambargo uygulamaya başlayınca dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, ambargonun kaldırılması için 1975’te benim de yer aldığım 10 kişilik bir işadamı heyetini ABD’ye gönderdi. Dışişlerimizin ve bizlerin çabaları ile ABD ambargoyu kaldırdı. Sonra bu tür görevlerim devam etti. Perşembe günü yapacağım konuşmada bunları, Türkiye’nin vizyonunu, insani değerlerini, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında baskı altındaki toplumlara kucak açışını anlatacağım. Türkiye’nin, barışa katkısı çok büyük olabilir. AB üyesi bir Türkiye, komşu ülkelerine kalıcı barışı sağlayabilir. Batı bunu görmeli."

DAHA ÖNCE DE ÖDÜL ALDI: 1925 yılında İstanbul’da doğan Kamhi, 1991’de Dışişleri Bakanlığı "Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görüldü. Kamhi, 1992’de İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden "Fahri Doktor" unvanı aldı. Kamhi, Türk toplumunun insanlığa örnek sevgi ve hoşgörüsünü tüm dünyaya anlatmak amacıyla kurulan 500. Yıl Vakfı’nın Başkanı.

LEGION d’HONNEUR ÖDÜLÜ SAHİBİ: Kamhi, Fransa Hükümeti’nce 1991’de "Legion d’Honneur" nişanına ve 1997’de Fransa Cumhurbaşkanı’nca "Commandeur dans l’Ordre National du Merite" nişanına layık görülmüştü. 2003’te İspanya Kralı "Commander of the Order of the Spanish Civil Merit" nişanı verdi. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Jak V. Kamhi, evli ve üç erkek çocuk babası.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Jak Bey, Üstün Hizmet Nişanı Alacak 'Kucak Açan Türkiye'yi Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement