Akbank Ekonomik Araştırmalar Bülteni Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) açıklamalarıyla ilgili olarak, Japonya Merkez Bankası'nın ekonomik aktiviteye yönelik görünüme dair risklerin büyümesi halinde destekleri artırmaya hazır olduğunun işaretini verdiği belirtildi.
Bültende BOJ'un politika faizini değiştirmeyerek, bulunduğu yüzde 0 - 0,1 aralığında bırakmasıyla ilgili yapılan değerlendirmede "BOJ para politikasında değişiklik yapmadı; ancak ihracat ile üretime ilişkin değerlendirmesini aşağı çekti. Japon şirketlerin küresel büyümedeki yavaşlamanın etkilerini hissettiğine dikkati çeken BOJ, görünüme dair risklerin büyümesi halinde ise destekleri artırmaya hazır olduğunun işaretini verdi" şeklinde görüş bildirildi.
Çin'de açıklanan enflasyon verilerine de değinilen bültende, şunlar dile getirildi:
"Çin'de açıklanan enflasyon temmuzda yıllık bazda yüzde 1,8 ile 30 ayın en düşük seviyesine gerilerken, enflasyondaki düşüş merkez bankasının daha fazla politika gevşetmesi için alan bulunduğuna işaret etti. Çin'de 2011 Temmuz'da yüzde 6,5 ile üç yılın en yüksek seviyesini gören enflasyon bu yıl Haziran ayında yüzde 2,2 olarak açıklanmıştı. Çin'in 2012 yılına ait resmi büyüme hedefi yüzde 7,5 seviyesinde."
Muhabir: Bekir Gürdamar
Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Japonya Merkez Bankası, Politikasında Değişiklik Yapmadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.