Kalite Kongresi 12-14 Kasım'da - Son Dakika
Ekonomi

Kalite Kongresi 12-14 Kasım'da

Kalite Kongresi 12-14 Kasım\'da

Türkiye Kalite Derneği (Kalder) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Tüsiad) İşbirliği ile Düzenlenen 16. Kalite Kongresi, 12-14 Kasım 2007 Tarihleri Arasında İstanbul'da Yapılacak.

08.11.2007 18:04

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile düzenlenen 16. Kalite Kongresi, 12-14 Kasım 2007 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

Küresel rekabet ve dünya vatandaşlığı konusunun ele alınacağı kongreye, Nobel Barış Ödülü sahibi, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş ve TNT Dünya Üst Yöneticisi (CEO) Peter Bakker'in de katılması bekleniyor.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayındaki kongrede, 3'ü özel 25 paralel oturumda, 170'in üzerinde konuşmacı söz alarak, değişen ekonomik, sosyal ve ekolojik koşulları tartışacak.

KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı değerlendirmede, kongrede bu yıl “geleceği şekillendiren, vizyona odaklı eylem yapan, düşünce kalitesini artıran sorumlu liderlik” anlayışını ele aldıklarını, bu anlayışı “Küresel Rekabet ve Dünya Vatandaşlığı” olarak ifade ettiklerini belirtti.

Dünya vatandaşlığı yaklaşımının, Türkiye'nin konumunu bir fırsat olarak değerlendirmelerini sağlayacağını ifade eden Nuhoğlu, “Türkiye de, bölgesinde bir geçiş ülkesidir, bu özelliği ile bölgesel bir lojistik merkez olabilir. Bunun için gerekli altyapı çalışmaları yapılırken, yalnız ülkemizin değil aynı zamanda bölgenin ihtiyaçları düşünülmelidir” dedi.

Nuhoğlu, dünya vatandaşlığı bakış açısının, kuruluşların ekonomik gelişim için sosyal gelişime de katkıda bulunmalarını gerektirdiğini, yeni bir pazara girmenin ve kalıcı olmanın yolunun, oradaki insanları anlamaktan ve onların sorunlarına çözümler üretmekten geçtiğini belirterek, ekonomik gelişme ile sosyal gelişme arasında sürdürülebilirlik diye tanımlayacakları bir dengenin kurulmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Kongre çalışmalarının, 12 Kasım 2007'de Küresel İlkeler Sözleşmesi liderler gala yemeği ile başlayacağını bildiren Nuhoğlu, “30'a yakın çeşitli sektörden önde gelen özel kuruluş ve kamu kurumu, bu gecede Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni, fikir babası Kofi Annan'ın huzurunda imzalayacak” dedi.

Bu arada, Kalite Kongresinde, Ulusal Kalite Ödülleri de sahiplerini bulacak. Bu yıl ilk defa Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kalite Kongresi 12-14 Kasım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement