Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Yatırım uygulamalarında yenilikçi yaklaşımlar benimsedik.

14.11.2014 13:03

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırım uygulamalarında yenilikçi yaklaşımlar benimsediklerini ifade ederek, "Yatırımlar, eskiye göre çok daha az bürokratik bir süreçle yönetiliyor" dedi.

Yılmaz, Bakanlık binasında Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle "Yatırımlar, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)" konulu kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında İSEDAK hakkında bilgi veren Yılmaz, son dönemde komitede önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Bu kapsamda, yeni İSEDAK stratejisinin belirlendiğini anlatan Yılmaz, ticaret, ulaştırma ve iletişim, turizm, tarım, yoksullukla mücadele ve mali işbirliği olmak üzere toplam 6 alanın gündemde yer aldığını belirtti.

Komitedeki çalışma gruplarının yılda en az 2 kez Ankara'da toplanacağını ifade eden Yılmaz, her alanla ilgili raporlar hazırlandığını ve zengin bilgi havuzlarının oluşmaya başladığını bildirdi.

Yılmaz, bu yılki İSEDAK toplantısının İstanbul Kongre Merkezinde 24 Kasım'da başlayacağını, toplantının ana temasının İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde turizm sektörünün geliştirilmesinde kamu özel işbirliklerinin rolü olacağını kaydetti.

İSEDAK toplantısında proje finansmanı, islam ülkelerinde kalkınma sorunları ve 2015 sonrasında küresel kalkınma gündemi gibi konularda çeşitli panellerin yapılacağını belirten Yılmaz, bunların yanı sıra bir dizi yan etkinliklerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

İslam ülkelerinin kendi aralarında yeterince ticaret yapmadığına dikkati çeken Yılmaz, İSEDAK çerçevesinde en önemli hedeflerinden birinin İslam ülkeleri arasındaki ticareti artırmak olduğunu belirtti.

Kamu yatırımları

Kamu harcamalarının büyüklüğü kadar niteliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, kamu yatırımları ve büyüme arasında ilişki olduğunu dile getirdi.

Yatırım uygulamalarında yenilikçi yaklaşımlar benimsediklerini belirten Yılmaz, yatırımların eskiye göre çok daha az bürokratik süreçle yönetildiğini vurguladı.

Türkiye'nin 2002 yılında 39,9 milyar dolan olan toplam sabit sermaye yatırımının, bu yıl itibariyle 166 milyar dolara ulaştığını bildiren Yılmaz, söz konusu rakamın 2015'te daha da artarak 175 milyar dolar seviyelerine çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Yatırımlara bütün olarak baktıklarını anlatan Yılmaz, "Kamu ve özel sektör yatırımlarını birbirini tamamlayıcı olarak görüyoruz. Özel sektör tarafından yapılamayacak alanlara yöneliyoruz. Yerel nitelikli yatırımların yerel birimlerce yapılmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Bölgesel gelişmişlik farklarını gidermeye yönelik projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, bu çerçevede bölgelerin gelişme potansiyelini değerlendirmeye yönelik projelere öncelik verildiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement