Karadeniz'in İki Yakası 'Türkiye-Kırım İş Forumu'nda Buluşacak - Son Dakika
Ekonomi

Karadeniz'in İki Yakası 'Türkiye-Kırım İş Forumu'nda Buluşacak

Karadeniz\'in İki Yakası \'Türkiye-Kırım İş Forumu\'nda Buluşacak

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) 10-13 Ekim tarihleri arasında Kırım'da düzenleyeceği 'Türkiye-Kırım İş Forumu'yla Karadeniz'in iki yakasındaki işadamlarını buluşturacak.

24.09.2012 14:21

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) 10-13 Ekim tarihleri arasında Kırım'da düzenleyeceği 'Türkiye-Kırım İş Forumu'yla Karadeniz'in iki yakasındaki işadamlarını buluşturacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) koordinasyonunda KASİF ve Kırımda bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ve Kırımın Simferopol şehrinde 2 gün sürecek olan 'Türkiye-Kırım İş Forumu'na Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılacak olan işadamları Kırımlı işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Kırım'a yapılacak gezide 4 ayrı etkinlik düzenlenecek, birici olarak ikili iş görüşmelerinin yapılacağı Türkiye-Kırım İş Forumu, ikinci olarak İnşaat ve Tadilat Fuarı, üçüncüsü Mobilya Fuarı ve dördüncü olarak da Turizm- Fuarı Otelcilik Fuarı ziyaret edilecek.

KASİF Başkanı Osman Reis'in başkanlığında işadamı heyetinin katılacağı 'Türkiye-Kırım İş Forumu'nda inşaattan gıdaya, mobilyadan turizme, tarımdan madenciliğe birçok sektörde faaliyet gösteren Samsun, Trabzon, Gaziantep, Niğde, Giresun, Ordu, Hatay, Amasya, Giresun ve Rizeli işadamları yer alacak.

TUSKON Başkan Yardımcısı ve KASİF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Reis, TUSKON'un koordinasyonunda KASİF ve Kırımda bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi işbirliğiyle 10-13 Ekim tarihleri arasında Kırım'da Türkiye-Kırım İş Formu organize ettiklerini söyleyerek, "Kırım'da düzenleyeceğimiz 'Türkiye-Kırım İş Formu'nda işadamlarımız ikili iş görüşmelerde bulunacak ve Kırım'da o tarihler arasında yapılacak olan inşaat-tadilat, mobilya ve turizm-otel-restorancılık fuarını ziyaret etme imkanı bulacaklar. Ayrıca Kırım'da bulunan fabrika, işyeri ve tarım arazileri de ziyaret edilecek. Türkiye-Kırım İş Forumu'yla Karadeniz'in iki yakasında bulunan iş adamlarını bir araya getireceğiz. Foruma sadece Karadeniz Bölgesi'nden değil Türkiye'nin birçok ilinden işadamı katılacak. Karadeniz Bölgesi'nden bulunan işadamlarının 'Türkiye-Kırım İş Forumu'na daha yoğun ilgi göstermelerini bekliyoruz. Karşı yakamızda olan Kırımla bölge olarak ticari ilişkilerimizin daha gelişmiş olması gerekir. Bu tip organizasyonlarla dış ticaretin, ihracatın arttırılmasını katkı sağlamayı hedefliyoruz. Umut ediyorum ki bu forumla Karadeniz'in her iki yakasında karşılıklı olarak ticaret gelişir ve işadamlarımız yeni pazarlara açılma konusunda başarılı olurlar" dedi.

'Türkiye-Kırım İş Forumu'na başvuruların 27 Eylül Perşembe gününe kadar devam edeceği belirtildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karadeniz'in İki Yakası 'Türkiye-Kırım İş Forumu'nda Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement