Kardemir A.ş'den Yeni Kok Fabrikası - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir A.ş'den Yeni Kok Fabrikası

Kardemir A.ş\'den Yeni Kok Fabrikası

KARDEMİR A.Ş.tarafından yapılan yeni kok fabrikasının açılışı törenle yapıldı.

11.10.2013 18:11

KARDEMİR A.Ş. tarafından yapılan yeni kok fabrikasının açılışı törenle yapıldı.

KARDEMİR Fabrikaları tarafından hedeflenen yıllık 3 milyon ton üretim çalışmaları kapsamında tamamen yerli yapılan kok fabrikalarının 70 bataryası bugün ilk üretimlerini verdi. Törende bir konuşma yapan KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, bu KOK fabrikasının yabancı firmalara yaptırılmasının maliyetinin 250 milyon dolar olduğunu ancak yerli ve tamamen kendi mühendislikleri ile bunu 68 milyon dolara yaptıklarını söyledi.

Kok bataryalarının hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törene, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, Yönetim Kurulu üyeleri ve kısım müdürleri ile işçiler katıldı. Törende bir konuşma yapan Genel Müdür Fadıl Demirel, devreye aldıkları fabrikanın bu ülkenin kendi insanlarıyla, kendi mühendisleriyle, kendi çalışanlarıyla yapmış olduğu ilk kok fabrikası olduğunu söyleyerek, " İskenderun'da, Ereğli'de yapıldı, burada bundan önce de yapıldı, ama bunların parasını biz verdik, yabancılara yaptırdık. Ama bu görmüş olduğunuz tesisin yüzde yüzü bizim planladığımız, organize ettiğimiz yatırımdır. Bu işin dünyada yapıcıları çok fazla değil, 3-4 firma var, iyi diyebileceğimiz iki tane dünyada firma var. Bu kok fabrikalarının ürünleri kullanma dikkatine bağlıdır ve 40-50 yıl gider. Bu kadar uzun ömürlü olduğu için de bir kok fabrikası yapan bir teknik adamın çalışma hayatında bir daha yapma fırsatı olmaz" dedi.

Tecrübeli adam bulmanın zor olduğunu anlatan Demirel, şöyle konuştu: "Ya emeklidir, ya kenarda köşededir. O yüzden yapımcı firma dünya da azdır. Biz bu işe gerirken dediler ki kok fabrikası kullanıcısı olup bu işi yapacağız diye soyunan ilk fabrika sizsiniz dikkat edin dediler ve çuvallayabilirsiniz dediler. Biz de yıllardır bu işin içindeki kişiler olarak çok tereddüt geçirdik kendi mütalaalarımızda. Ama dedik ki biz bunu yaparız. Nitekim böyle bir kok fabrikası bunun yapılan ihaleleri benzerleri var önümüzde. 200-250 milyon dolardan aşağı değil böyle bir kok fabrikası. Biz bunu 68 milyon dolara yaptık. Bu kadar çevreci,bu kadar çağdaş, bu kadar modern bir fabrika. Bize destek veren Yönetim Kuruluma çok teşekkür ediyorum. Bu işi yapan mühendis arkadaşlarımız, işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Genel Müdür Fadıl Demirel'in konuşmasının ardından ilk döküm yapılarak kok fabrikası devreye alındı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir A.ş'den Yeni Kok Fabrikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement