Kardemir'de Tis Görüşmeleri - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir'de Tis Görüşmeleri

Kardemir\'de Tis Görüşmeleri

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, örgütlü oldukları Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'de devam eden 11.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin masada biteceğini söyledi.
Başkan Gül, KARDEMİR'de devam eden TİS...

07.12.2013 15:34

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, örgütlü oldukları Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'de devam eden 11. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin masada biteceğini söyledi.

Başkan Gül, KARDEMİR'de devam eden TİS görüşmelerinin şu anda iyi bir seyir halinde gittiğini belirterek, "Tabii ki bizim taleplerimiz var ve bir dönem önce yapılan toplu sözleşme var. İnanıyorum ki toplu sözleşme hem çalışanlarımızın hem kurumumuzun hayrına bir şekilde biteceğine inanıyorum. Bir sıkıntı olacağını görmüyorum. Toplu sözleşmede bir önceki geçmişteki gibi masada biteceğini düşünüyoruz. Artık yükselen bir KARDEMİR var yükselen bir çalışma yaşamı var ve artık bunu birlikte götürecegimize inanıyorum. Bu toplu sözleşmede geçmişteki toplu sözleşme gibi başarılı bir şekilde masada biteceğini düşünüyorum. O konuda da çalışmalar seyrediyor. Şu anda toplu sözleşme ücret maddelere gelinmediği için bu konuda da açıklama yapmaya gerek yok. Ama normal anlamda toplu sözleşme endüstriyel ilişkilerin getirdiği noktada devam ediyor. Onun için tüm Karabük ve KARDEMİR çalışanları gerilmeden bu toplu sözleşmeyi de güzel şekilde herkesin mutlu olacağı şekilde var olan barışı, huzuru devam ettirecek şekilde bitireceğimizi düşünüyoruz ve o konuda da adımlar atıyoruz" dedi.

"KIDEM TAZMİNATINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Kıdem tazminatı konusunda da açıklamalarda bulunan Gül, Hak İş Konfederasyonu'nun ve Çelik İş Sendikası'nın net bir görüsü olduğunu belirterek, "Kıdem tazminatlarını geçmiş haklarımıza hiç dokunulmadan bir düzenleme ve bir fon kurulması gündemde. Biz fonu destekliyoruz ama fonu desteklerken Fen İş Alüminyum Türkiye'nin en büyük markası büyük bir sıkıntı içinde fabrika kapandı çalışanlarımız kıdem tazminatlarını alamıyor. Türkiye'de de özel sektörde kıdem tazminatı sorunu var devlette yok. Özel sektörde o yüzden kıdem tazminat fonu kurulmalıdır. İflas eden, zor duruma düşen şirketlerin çalışanlarının kıdem tazminat ödeyemez durumda oldukları için bu kıdem tazminat fonu kurulurken kıdem tazminatının yok edilmesine karşıyız. Biz kıdem tazminatına dokunulmadan bir kıdem tazminat fonu kurulmasını destekliyoruz ve bu konuda kıdem tazminatı bizim ciddi anlamda çizgimiz, ondan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü işçinin tek güvencesi Türkiye'de kıdem tazminatı. Bir sürü sosyal politikalarımız sıkıntılı. Onun için işçinin tek güvencesi olan kıdem tazminatından asla geri adım atmamız mümkün değil" diye konuştu.

"ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARIMIZ HIZLANDI"

Üye sayılarının hızla büyüdüğünü ve örgütlenme çalışmalarını, e-devlet ile daha hızlı yapmayı hedeflediklerini de anlatan Cengiz Gül, "En son Türk Hava Yolları'nda toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bünyemize Sivas Demir Çelik katıldı. Üye sayımız hızla büyümekte ama nicel olarak büyürken de nitel olarak Türkiye'nin iş yaşamına katkıda bulunmak istiyoruz. Örgütlenme sürecimizi hızlandıracağız, e-devletle bunun daha hızlı olacağını düşünüyoruz ekonomik anlamda. Çelik İş son 5 yılın ve gelecek 5 yılın bence bu son 2-3 yılda büyük bir örgütlenme atağını gerçekleştiridigini düşünüyorum ve daha da devam edecek. Üye sayımız 30 binleri aştı ama tabii ki bu aidat ödeyen üye sayımız anlamında söylüyorum. Aidat ödemeyen üye sayımız daha fazla. Aidata dönüşemeyen üyelerimiz var toplu sözleşme yapılamadığı için. Ben inanıyorum ki kısa sürede bu üye sayımız 40 binlere, 50 binleri bulacak" şeklinde konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir'de Tis Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement