Karsan Otomotiv J10 Hat Satışına İlişkin Ek Protokol İmzaladı - Son Dakika
Ekonomi

Karsan Otomotiv J10 Hat Satışına İlişkin Ek Protokol İmzaladı

Karsan Otomotiv J10 Hat Satışına İlişkin Ek Protokol İmzaladı

Karsan Otomotiv Sanayii, J10 hattının da kullanılacağı J10 aracının ve diğer Karsan ürünlerinin Çin'de üretimi için yeni bir şirket kurulması amacıyla olası bir ortaklık anlaşması için ön çalışma yapılmasını, Çin'de kurulması planlanan yeni şirkete yüzde 35 ortak olunmasını kapsayan protokolün devamı mahiyetinde bir ek protokol imzaladı.

07.07.2014 10:01

Karsan Otomotiv Sanayii, J10 hattının da kullanılacağı J10 aracının ve diğer Karsan ürünlerinin Çin'de üretimi için yeni bir şirket kurulması amacıyla olası bir ortaklık anlaşması için ön çalışma yapılmasını, Çin'de kurulması planlanan yeni şirkete yüzde 35 ortak olunmasını kapsayan protokolün devamı mahiyetinde bir ek protokol imzaladı. Ek protokole göre 1 Ocak 2016'da deneme üretimine başlanması ve 1 Mart 2016'da ise seri üretime geçilmesi hedefleniyor.

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı yazılı açıklamada şirket ile Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding Co. Ltd. şirketi arasında 15 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan ve aynı gün özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulan ve J10 hattının da kullanılacağı J10 aracının ve diğer Karsan ürünlerinin Çin'de üretimi için yeni bir şirket kurulması amacıyla olası bir ortaklık ("joint venture") anlaşması için ön çalışma yapılmasını, Çin'de kurulması planlanan yeni şirkete, Karsan tarafından yüzde 35 ortak olunmasını, 62 milyon euro tutarındaki kuruluş sermayesinin yüzde 28.8'inin J10 aracının üretim hattının ve sair detayların satışından elde edilecek 18 milyon eurodan karşılanmasını ve geri kalan 3.8 milyon euro sermayenin ayrıca ödenmesini kapsayan Protokol'un devamı mahiyetinde bir ek protokol imzalandığı bildirildi.

4 Temmuz 2014 tarihinde imzalanan ek protokol ile taraflarca konuyla ilgili yürütülecek planlama, yatırım ve üretim hazırlık çalışmaları detaylandırıldığına dikkat çeken Karsan Otomotiv, şunları kaydetti:

"Ek protokolde varılan mutabakata göre 15 Ekim 2014 tarihine kadar ortaklık anlaşmasının imzalanması, 1 Ocak 2016 tarihinde deneme üretimine başlanması ve 1 Mart 2016 tarihinde ise seri üretime geçilmesi hedeflenmektedir. İlk yıl, yaklaşık 10 bin adet J10 üretilmesi planlanmakta olup, bu üretimin tedricen 20 bin adedin üzerine çıkması öngörülmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Karsan Otomotiv J10 Hat Satışına İlişkin Ek Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement