Kaskoda Rekabet Kampanyalarla Başladı Fiyatlar İyice Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Kaskoda Rekabet Kampanyalarla Başladı Fiyatlar İyice Düştü

Kaskoda Rekabet Kampanyalarla Başladı Fiyatlar İyice Düştü

Sigorta Şirketleri Kasko Sigortasında Bir Süredir Ara Verdikleri Fiyat Rekabetine Kampanyalarla Yeniden Başladılar. Sigortacılar, Ekonomide Görülen Durgunluğun Etkisi ile Azalan Araç Satışlarından Daha Fazla Pay Alabilmek İçin Kampanyalara Ağırlık Verdiklerini Söylüyorlar.

19.05.2008 02:22

Sigorta şirketleri kasko sigortasında bir süredir ara verdikleri fiyat rekabetine kampanyalarla yeniden başladılar. Sigortacılar, ekonomide görülen durgunluğun etkisi ile azalan araç satışlarından daha fazla pay alabilmek için kampanyalara ağırlık verdiklerini söylüyorlar.

SİGORTACILAR, kasko sigortasında müşteriyi çekebilmek için peşi sıra kampanyalar düzenleyince, sigortada primler de ucuzladı. Yıllardır kasko sigortasında pazar payını artırmak için, zarar etme uğruna da olsa kıyasıya fiyat rekabetine giren sigorta şirketleri; zararın boyutu artınca geçen yıl ara verdikleri rekabete, kampanyalarla yeniden başladılar.

Teminat kapsamı genişletildi

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, otomobillerde önemli sayılacak sigortalılık oranına ulaşıldığını, bunun kaçınılmaz sonucunun da rekabet ve rakip şirketin portföyü üzerine yoğunlaşmak olduğunu belirterek, "Bu da kampanya adı altında fiyatlardan indirim yapılması şeklinde ortaya çıkmaktadır" dedi. Mustafa Su, bu süreçte şirket olarak ’optimum primi’ hesaplamaya yönelik çalışma yaptıklarını ve ürünlerinin teminat kapsamını genişlettiklerini ifade ederek, "Yaptığımız önemli bir çalışma da hasarı yönetmek" şeklinde konuştu.

Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, şirketlerin pazardan daha fazla pay alabilmek için hem fiyatta rekabete girdiklerine hem de kampanyalar düzenlediklerine değinerek, müşterilerin de bu sayede en geniş teminatlı ürünü en uygun fiyata alabildiğini kaydetti. Yergin, son dönemde kasko sigortasında fiyatların yeni model araçlar için düştüğünü, üç yaşından daha büyük araçlar içinse fazla değişiklik göstermediğini belirtti. Ragıp Yergin, sektörde en geniş teminatlara sahip sigorta ürününün şirketlerinde olduğunu da vurguladı.

Fiyatlar istenilen seviyede değil

Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat; şirketlerin, karlı portföye ulaşmak için kaskoda segmentlere göre fiyatlamaya geçtiklerini belirterek, "Rekabet, hasar oranı düşük grupta olabildiğince arttı. Hasarı yüksek grupta ise fiyatlar yine yoğun rekabet yüzünden istenilen seviyede değil. Önümüzdeki dönemde toplanan primlerle hasarların karşılanamayacağını söylemek kehanet olmaz" dedi. Ertan Fırat, şirket olarak bu süreçte aracını az kullananlar için daha ekonomik poliçe hazırladıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ürünümüzün teması, kullandığın kadar ödeydi. Bu anlamda pazara öncülük ettiğimizi düşünüyoruz. Zaten sonrasında rakipler bu ürünümüzü taklit etmeye başladı."

Durgunluk rekabeti körükledi

Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri; şirketlerin, ekonomide görülen durgunluğun etkisi ile azalan araç satışlarından daha fazla pay alabilmek için kampanyalara ağırlık verdiğini söyledi. Utkueri, "Rekabet ortamında kısa vadede ön plana çıkmak için düşük fiyat uygulamalarına gidildiği. Kampanya tarzı uygulamaların fiyat rekabetini kızıştırdığını söyleyebiliriz" dedi. Şirketlerin özellikle ilk 3 yaşa kadar olan araçlarda uyguladıkları fiyat politikaları ile müşteriye farklı markalarda, farklı fiyat avantajları sağladıklarını vurgulayan Utkueri, bu kampanyaların müşterilerin kasko sigortalarını daha ucuz fiyatlardan almalarına olanak tanıdığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kaskoda Rekabet Kampanyalarla Başladı Fiyatlar İyice Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement