Katar, Gaz İçin Boru Hattı İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Katar, Gaz İçin Boru Hattı İstiyor

Katar, Gaz İçin Boru Hattı İstiyor

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Katar'ın Enerji Alanında Ciddi Projelere İmza Atmaya Hazırlandıklarını Belirtti.

15.02.2010 02:22

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Katar’ın enerji alanında ciddi projelere imza atmaya hazırlandıklarını belirtirken, Katar Başbakan El Thani, Katar’dan Türkiye’ye gelen sıvılaştırılmış doğalgaz konusunda boru hattı kurulabileceğini söyledi.

El Thani, “Türkiye’ye sıvılaştırılmış gaz verilmesiyle ilgili gözlerimiz açık. Türkiye’ye ilk görüşlerimizi gönderdik. Sayın Emir Türkiye ile olan ilişkilerimize gaz yönünden de iyi bir şekilde bakıyor” dedi. El Thani, Başbakan Erdoğan’ın iki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulması önerisini getirdiğini söyledi. El Thani, Türk ekonomisindeki gelişmeden ve krize rağmen uluslararası kredi notunun yükselmesinden övgüyle söz ederek, “Türk ekonomisi son yıllarda sadece gelişmedi; bütün dünyanın güvenini elde etti. Döviz fiyatı olarak da çok büyük istikrar var. Bu, her türlü yatırımcı için iyi bir olay. Şu anda anlaşmalara imza atma aşamasındayız.

Nükleer, Haziran’dan önce Meclis’e gidecek

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral kurulması konusunda Rusya ile yapılan ön protokolün Haziran’dan önce TBMM’ye getirilmesine çalıştıklarını söyledi. Doha’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, “Çalışma grupları oluşturuldu. Teknik argümanlar önlerine getirilecek. Nükleer enerji santrallerini mutlaka kazandırmamız lazım. Hem Akkuyu, hem de Sinop’ta. Rusya ile yapılan ön protokolün Haziran ayından önce TBMM’ye getirilmesine çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Katar, Gaz İçin Boru Hattı İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement