Kayseri'de Patent Şampiyonları Ödüllendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'de Patent Şampiyonları Ödüllendirildi

Kayseri\'de Patent Şampiyonları Ödüllendirildi

Kayseri'de patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım dallarında en fazla başvuru yapan firma ve kişiler ödüllendirildi.

02.07.2013 17:44  Güncelleme: 09:54

Türk Patent Enstitüsü veri tabanının taraması sonucunda elde edilen verilere göre Kayseri'de patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım dallarında en fazla başvuru yapan firma ve kişiler ödüllendirildi. Ödül törenine Boydak Holding damgasını vurdu ve bünyesindeki işletmelerle kentte en fazla patent ödülü alan firma oldu.

Türk Patent Enstitüsü'nün KOBİ'lerin inovasyon kapasitelerinin arttırılmasına yönelik olarak hazırladığı ve uygulamaya koyduğu Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi'nin tanıtım toplantısı Kayseri Ticaret Odası'nda yapıldı. Toplantıya Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkan Yardımcısı Metin Şatır, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayi Odası Başkanvekili Mehmet Büyüksimitçi ile firma temsilcileri katıldı.

100'ÜNCÜ YILDA HEDEF 50 BİN PATENT

Toplantıda konuşan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 2023 yılında Cumhuriyetin 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatarak şunları söyledi:

"Ülke olarak 2023 yılı için çok önemli hedeflerimiz var. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı, ihracatımız 500 milyar dolara, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Türk Patent Enstitüsü olarak da, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 50 bin yerli patent başvurusuna ulaşma hedefimiz var."

Daha sonra konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise inovasyon firmalar için gelişen çağda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Arge çalışmalarını bir süre önce firmaların lüzumsuz harcama olarak gördüğünü dile getiren Vali Düzgün, "Bugün dünya çapındaki markalar, Arge çalışmalarına büyük pay ayırıyorlar. İşte Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi'de bu kapsamda firmaların ufkunu açacak. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği yapacağız" diye konuştu.

BOYDAK ŞİRKETLERİ İLK SIRADA

Konuşmaların ardından taraflar arasında projenin işbirliği protokolü de imzalandı. Protokol imza töreninin ardından 2012 yılında Kayseri'de patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım dallarında en fazla başvuru yapan firma ve kişiler ödüllendirildi. Ödül törenine Boydak Holding damgasını vurdu. Buna göre 'Aklın Teknoloji ile Buluştuğu Patent Kategorisinde' 2012 yılında Kayseri ilinde en fazla patent başvururu yapan firma İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olurken, ikinci SER Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, üçüncü de BOYTEKS Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu.

Faydalı Model Kategorisinde 2012 yılında en fazla faydalı model başvurusu yapan firma BOYTAŞ Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olurken, ikinci SER Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, üçüncülüğü ise Mustafa Sezen ile Sümeyra Ulubaş paylaştı. Farklılığın kalite ile buluştuğu marka kategorisinde ilk sırada yine İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yer alırken, ikinci BOYTAŞ Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, üçüncü de Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi Anonim Şirketi oldu.

Yerelliğin Dünya ile Buluştuğu Coğrafi İşaretler Kategorisinde de Kayseri'de coğrafi işaret tescili yapan kurumlar şu şekilde açıklandı:

"Develi Cıvıklısı ile Develi Belediyesi, Yamula patlıcanı ile Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kayseri mantısı, pastırması ve sucuğu ile Ticaret Odası, Soğanlı Bez Bebekleri ile Yeşilhisar Kaymakamlığı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'de Patent Şampiyonları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement