Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, halkını küresel ekonomik krizin ikinci dalgasına karşı uyararak, israftan kaçınılmasını istedi.
Kazak televizyonlarının ortak canlı yayınından halka seslenen ve soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin ilk dalgasının Kazak halkına çok fazla hissettirilmediğini ve ülkenin büyümeye devam ettiğini ancak krizin gelmesi beklenen ikinci dalgasının çok daha zor olacağını söyledi.
"Birçok uzmanın konuştuğu gibi küresel krizin ikinci dalgası gündemde, bu bakımdan çok zor zamanda ve olumsuz şartlarda çalışmamız gerekebilecek. Bütün bunlar gerçek olursa her şeye hazır olmamız lazım" diyen Nazarbayev, Kazak halkını lüks tüketim ve israftan geri durmaya çağırdı.
Kazak bürokratlarını da uyaran Nazarbayev, Kazakistan'da yüksek motorlu araçların kullanıldığını, dünyanın birçok ülkesinde kullanılmayan makam araçlarının burada çok rahat kullanıldığını ifade ederek, bundan vazgeçilmesi tavsiyesinde bulundu.
Nazarbayev, Kazak Hükümetini küresel ekonomik krizin ikinci dalgasına karşı tedbir almak için görevlendirdiğini de belirterek, "Muhtemel bir kriz dünyayı etkilerken, bundan etkilenmeden, olumsuz şartları bizim için nasıl olumlu hale getirebiliriz, bunu araştırıyoruz" dedi.
Nazarbayev, halkı küresel ekonomik krizin ikinci dalgasından sonra ayakta kalan güçlü ekonomiye sahip bir Kazakistan hayalini oluşturmaya da davet etti.
Muhabir: İsa Yıldıran
Yayıncı: Tarkan Demir - ASTANA
Son Dakika › Ekonomi › Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?