Kentsel Güç Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog' Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

Kentsel Güç Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog' Konferansı

Kentsel Güç Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog\' Konferansı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından ‘Kentsel Güç, Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog’ konulu konferans düzenlendi.

01.05.2014 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından 'Kentsel Güç, Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog' konulu konferans düzenlendi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GAGİAD üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansa Ekonomist Deniz Gökçe, Taner Berksoy, Erhan Arslanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşması öncesi konferansa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verildi. Ardından GAGİAD'ın kuruluşu ve faaliyetlerini anlatan sinevizyon sunuldu.

Konferansa katılımın yoğun olduğu gözlenirken, ekonomistler gelişen ekonomik süreç, döviz piyasası, faiz, borsa, para üçgenindeki hareketlilik ve yurt dışı gelişmelerinin değerlendirmesini yaptı. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, "Şimdi telefonlarla iş yerlerimizi yönetmeye çalışıyoruz. Zor ve keskin bir geçiş bu, zor ve keskin bir geçişi sağlamak için de küresel dünyaya ayak uydurmak gerekiyor. Rekabetçi olmak gerekiyor. Rekabetten kastımız artık komşumuzun 1 TL'ye sattığı şeyi 95 kuruşa satarak rekabet sağlamak değil. Daha iyi daha pahalıya daha fazla kazanarak amacın kazanmak olduğunu zaten hiçbir şekilde söylemiyoruz. Bir iş yapıyorsak bunun sonucu kazanmamız gerekiyor. Şehrimizde bunu kazanması gerekiyor. Kentsel güç, küresel rekabet derken temelde bu amaçla yola çıkıyoruz. Zor bir kuşak olduğumuzu söyledik, tabi bu zor kuşakta bir takım fırsatları da kendisi beraberinde getirdi. Bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Bilgiye ulaşırken paraya ulaşmak zorlaştı. Bilgi kolaydı, ucuz olmaya başladı. Şanslı bir bölgedeydik, Gaziantep'teyiz. Girişimcilik dendiği zaman Gaziantep akla geliyor. Belki yer üstü ve yer altı kaynaklarımızın olmaması bizim için başta dezavantaj ama artık bir avantajdır. Çünkü ne yapabilirizi araştırıyoruz. Bu anlamda tembelliğe alışmadık, çalışmaya alıştık. Artık çalışmanın koşullarını değiştirmek istiyoruz" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, "Bana GAGİAD bir okuldu demişlerdi bundan 15 yıl önce. Ben hep okulu dışarıda gördüğüm için bu nasıl okuldur diye düşünmüştüm. Bu arada geçen 15 yıl gerçekten GAGİAD'ın önemli bir okul olduğunu verdiği mezunların neler yaptığını hepimize gösterdi. Burada tabi Gaziantep'in yönetiminde rol alacak arkadaşları da görüyorum ve buna da gurur duyuyorum. Şehirde öyle bir hale geliyoruz ki hepimiz her işi yapmaya talibiz. Ekonomiden, siyasetten, dış ticaretten anlıyoruz hepimiz her şeyi yapıyoruz. Aslında ben herkesin kendi işini yapmasından yanayım. Ekonomi gerçekten bu şehrin odalarının ve borsalarının önemli konusudur" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ise, "21 yıl önce kurucu yönetiminde bulunduğum derneğin bugün 21 yıl sonra böyle bir etkinlikte sizlere hitap etmek, sizlerle beraber olmak, onların bu başarılarını da görmekten de büyük gurur duyuyorum. Gelecek adına ümitlerim artıyor. Gaziantep için daha güzel şeyler üretme hevesimiz artıyor. GAGİAD bir insan olsaydı şimdi 21 yaşında bir gençti, üniversiteden mezun olmaya adaydı. Eğer GAGİAD bir okul diyorsak da bu okuldan mezun olanlar Gaziantep için koşturmaya, bu şehir için vizyon üretmeye devam ediyor. Küresel güç çok geniş bir kavram ancak yerelde güçlenmek ve küresel gücün içinde yer almak çok daha önemli. Gaziantep son 15 yıl içerisinde gerçekten çok önemli kavramları, çok önemli değerleri, Anadolu sanayileşmesi içerisinde öne çıkartmış ve öncü olmuş bir şehir. Küresel gücün içinde yer alma anlamında da güçlü bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. ve çok daha fazla güzel işlere imza atacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ekonomist Deniz Gökçe başkanlığında konferans devam etti. Konferansın sonunda Ekonomist Deniz Gökçe, Taner Berksoy, Erhan Arslanoğlu'na GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak plaket verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kentsel Güç Küresel Rekabet Efsane Ekodiyalog' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement