Kilis'te Domates Hasadı Başladı, Fiyatlar Yüksek - Son Dakika
Ekonomi

Kilis'te Domates Hasadı Başladı, Fiyatlar Yüksek

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, Polateli ilçesinde domates hasadının başladığını ve bu yıl rekoltenin yüksek olmasıyla çiftçilerin memnun olduğunu belirtti. Tarlada 8 TL olan domatesin marketlerde ise 15 TL'ye satıldığını ifade eden Özdemir, aradaki fiyat farkının aracıların daha çok kazanmasına neden olduğunu söyledi. Kilis'te yaklaşık 9 bin dekar alanda domates üretimi yapılmaktadır.

16.07.2023 14:08

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, kentin önemli geçim kaynaklarından olan domatesin hasadına başlandığını belirterek, "Domates hasadına Polateli ilçemizde başlandı. Polateli ilçemizin en önemli geçim kaynağı domateste bu yıl rekoltenin yüksek olması çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor" dedi.

Özdemir, domatesin tarlada 8 markette ise 15 liradan alıcı bulduğuna da dikkat çekerek, "Şu anda tarlada fiyatı 8 TL olan domatesin marketlerdeki fiyat 15 TL civaındadır. Aradaki makas uçurumu neredeyse iki kat. Burada aracılar daha çok kazanıyor. Kilis'te yaklaşık 9 bin dekarda alanda domates üreteme yapılıyor" dedi.

Kilis\'te Domates Hasadı Başladı, Fiyatlar Yüksek
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kilis'te Domates Hasadı Başladı, Fiyatlar Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement