Klaas Knot'tan Finansal Sistem Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Klaas Knot'tan Finansal Sistem Açıklaması

22.01.2025 17:50

Hollanda Merkez Bankası Başkanı Knot, finansal sistemin krizlere dayanıklı olduğunu söyledi.

Hollanda Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Klaas Knot, finansal sistemin ve bankaların krizlere karşı dayanıklı olduğunu söyledi.

Knot, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) "Finansal Sistemler Bir Sonraki Krize Dayanabilir mi?" başlıklı panelde konuştu.

Dünyada son 10-15 yılda finansal sistemde yaşanan şokların çoğunun öngörülemeyen ve beklenmedik kaynaklardan geldiğini hatırlatan Knot, küresel bankacılık krizinin ardından yapılan reformlarla finansal sistemin oldukça dayanıklı bir hale geldiğini ifade etti.

Finansal sistemin merkezi olan bankaların son dalgalanmaları oldukça iyi atlattığını belirten Knot, mevcut finansal sistemde bankaların dayanıklı olduğunu, ancak banka dışı alanda adımlar atılması gerektiğini ifade ederek dünyanın belirsizliklerin olduğu bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Knot, finansal piyasalarda yıkıcı sonuçlar doğurabilecek ve endişe kaynağı olan jeoekonomik ve jeopolitik parçalanma gibi çeşitli sorunların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Klaas Knot'tan Finansal Sistem Açıklaması - Son Dakika


Advertisement