Koç, İsraf Profesörüne İsraf Dersi Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Koç, İsraf Profesörüne İsraf Dersi Verdi

Koç, İsraf Profesörüne İsraf Dersi Verdi

Ali Koç, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Aziz Akgül'e İsraf Dersi Verdi.

27.03.2009 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali Koç, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Aziz Akgül’e israf dersi verdi.

Dün akşam katıldığı bir kokteylde Koç, kendisine ikinci kez kartvizit vermeyi teklif eden Akgül’ü; “Hayır, istemem. İsraf olur” yanıtıyla geri çevirdi.

Endeavor Türkiye, İstanbul’dan sonra Türkiye çapında genişleme kararı aldı. Bu kararın ilk adımı olarak, dernek yönetim kurulu ile üyeler ve girişimciler, dün akşam Ankara’da bir araya geldi. Limak Ambassadore Otel’de yapılan toplantıya katılan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Bilgi ve İletişim Grubu Başkanı Ali Koç, derneğin önemine dikkat çekti.

Aysel ALP YAZIYOR

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül ile sohbet eden Koç, vakfın adını unutunca Akgül’ün kartvizitini bulmak için ceplerini karıştırdı. Akgül’ün, “Aramayın ben yenisini vereyim” sözüne Koç, “Hayır istemem. İsraf olur” yanıtını verdi. Türkiye’de binaların sadece yüzde 10’unda ısı yalıtımı olduğunu anımsatan Koç, ev ve işyerlerinde kullanılan ampullerin tasarruflu olanlarla değiştirilmesi de dahil olmak üzere, bir dizi küçük önlemle ekonomiye çok büyük katkılar yapılabileceğine dikkat çekti. Koç’un, israf ve tasarrufa olan ilgisi, Akgül’e verdiği yanıt, “Dedesi Vehbi Koç’un torunu olduğu nasıl da belli oluyor” yorumlarına neden oldu.

Ankara’daki toplantının ev sahipliğini yapan Endeavor Türkiye Danışma Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Endeavor girişimcilerinin, içinde bulundukları toplumun gelişmesine önemli katkıda bulunduklarını söyledi. 

Gelişmekte olan ülkelerde, etkin girişimcileri tespit edip destekleyerek, ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kurulan Endeavor’un Türkiye ayağı faaliyetlerine Aralık 2006’da başladı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Ali Babaoğlu’nun yaptığı derneğin yönetiminde Vuslat Doğan Sabancı, Emin Hitay, Ali Koç, Fadi Nahas, Murat Özyeğin, Suzan Sabancı Dinçer ve Özcan Tahincioğlu yer alıyor.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Koç, İsraf Profesörüne İsraf Dersi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement