KOSGEB'den 5 İşletmeye 250 Bin TL Hibe - Son Dakika
Ekonomi

KOSGEB'den 5 İşletmeye 250 Bin TL Hibe

KOSGEB\'den 5 İşletmeye 250 Bin TL Hibe

KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, Akdağmadeni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

16.01.2014 15:53  Güncelleme: 15:50

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (Kosgeb) Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, Akdağmadeni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Müdürü Yüksel Özdemir, Akdağmadeni Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede birçok esnafın Kosgeb yoluyla, ferdi ve ortaklık bazında iş yeri açtığını ifade ederek, Akdağmadeni'nde uygulanan 70 saatlik kurs sonunda iki yüz kursiyerin bir kısmı sertifikalarını alarak işletmelerini kurduğunu söyledi.

Kosgeb'in yeni istihdam alanı oluşturmak amacıyla birçok konuda vatandaşlara destek olduğunun belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"İşletmelere 250-300 bin lira arasında hibeyle destekleneceklerdir. İş birliği, güç birliği, destek programıyla bir araya gelen 5 işletmeye 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası sıfır faizli geri ödemeli destek verilecektir. Kosgeb günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre esnek bir modelle istediği kadar destek programı geliştirebilmektedir."

Özdemir, toplantı sonunda, yeni iş kurmak isteyen ve mevcut işini geliştirmeyi düşünen esnafın sorularını yanıtladı.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Ayşe Özer, Ziraat Odası Başkanı Üyyup Elmalı ve vatandaşlar katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi KOSGEB'den 5 İşletmeye 250 Bin TL Hibe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement