Kozan Rotasını Turizme Çevirdi - Son Dakika
Ekonomi

Kozan Rotasını Turizme Çevirdi

Kozan Rotasını Turizme Çevirdi

Kozan özellikle kültürel turizm açısından hazine değerini taşıyor.

05.01.2012 13:53

Uluslararası arenada tanıtımla daha çok yerli ve yabancı turiste ulaşmak isteyen Kozan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT'te sesini duyuracak.

Battal Gazi Zindanının bulunduğu Kozan Kalesi, 17. yüzyılda yörede yaşayan halk ozanı Karacaoğlan'ın heykeli, Yaverin Konağı, Kilikya Ermeni Manastırı, Hoşkadem Camii, Karasis Kalesi ve Anavarza Kalesi gibi kültür varlıklarıyla olduğu kadar verimli toprakları, sokaklara mis gibi kokular saçan portakal ve narenciye ağaçları, serin yaylaları ve Bucak Cennet Vadisi gibi doğal zenginlikleriyle de göz dolduran Kozan, turizm ilçesi olmaya hazırlanıyor. Adana'nın ilçesi Kozan, zenginliklerini tanıtmak için Türkiye'nin turizm kaynağı EMITT Fuarı'na katılacak.

Kozan, 16. EMITT Fuarı'nda stand açarak yörenin güzelliklerini fuarın katılımcılarıyla paylaşacak. Kozan standında el sanatları, keçiboynuzu, melengiç (çıtımık), zeytinyağı, incir reçeli, turunç reçeli, dut kurusu, kızılcık kirazı kurusu, kantron yağı, tarhana, kuru üzüm, andız, dut ve harnup pekmezi, ceviz ve ceviz içi, yöresel kilim, Anavarza balı, meşhur Tapan bıçağı Göçer sucuk ve çemen, Doğan ve Özmen şekerleme marka lokumlar, Sezen Kolonya, Ünka marka helva, tahin, nar ekşisi sosu, pekmez, limon suyu, Güneydoğu ayran ve peynir, Seğmen tarım ürünü olan İrep ve Citrusline marka narenciye sergilenecek ve ziyaretçilere ikram edilecek. Tüm bunların yanı sıra standı ziyaret edenlere bal şerbeti de dağıtılacak. Kozan'ın doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tanıtılacağı fuara Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili katılacak.

Konuyla ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan şu açıklamayı yaptı: "Kaymakamlığımızla birlikte EMITT'e katılarak Kozan'ımızı uluslararası arenada tanıtmaya devam edeceğiz. Kozan'ımızın rotasını turizme çevirdik. Akdeniz'in incisi olan Kozan'ımız tarih, doğa ve yayla turizmi ile ön plana çıkarmak istiyoruz. İşte EMITT gibi uluslararası fuarlar bizler için bir fırsattır. Bölgemizde bulunan zengin tarihi ve doğal güzelliklerimizi turizme kazandırma çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kozan'ı tarih ve kültürü ile marka kent yapma çalışmalarımız da sürecektir."

2011 yılında bir önceki yıla göre % 11,4'lük büyüme sergileyen EMITT, bu yıl ilk defa 11 salonda birden gerçekleşecek. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleşecek olan fuara T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor. 9–12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ve ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü halka da açık olan EMITT Fuarı hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.emittistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

EMITT Fuarı'na katılmak isteyen ziyaretçiler www.fuardavetiyesi.com adresine girerek ücretsiz online davetiye de alabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Kozan Rotasını Turizme Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement