Krizde Kimse Sigortasız Kalacak Kadar Zengin Değil - Son Dakika
Ekonomi

Krizde Kimse Sigortasız Kalacak Kadar Zengin Değil

Krizde Kimse Sigortasız Kalacak Kadar Zengin Değil

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "Kriz Dönemleri Sigorta Yaptırmanın En Gerekli Olduğu Dönemlerdir. Şu Ortamda Hiçbir Firma ya da Fert Sigorta Yaptırmayacak Kadar Zengin Değil" Dedi.

03.12.2008 01:40

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "Kriz dönemleri sigorta yaptırmanın en gerekli olduğu dönemlerdir. Şu ortamda hiçbir firma ya da fert sigorta yaptırmayacak kadar zengin değil" dedi.

Gazetecilerle biraraya gelerek sektör ve Anadolu Sigorta’nın 9 aylık gelişmelerini değerlendiren Mustafa Su, 2008 yılında sigorta sektöründe reel büyüme beklentisinin azaldığını, bu beklentinin 2009 yılı için de geçerli olduğunu söyledi.

KOBİ’lere odaklanacak

Anadolu Sigorta’nın önümüzdeki dönemde dikkatini, krize karşı en duyarlı kesimlerin başında gelen KOBİ’lere vereceğini söyleyen Mustafa Su, KOBİ’lerin işletme süreçlerindeki ihtiyaçlarını tüm yönleriyle karşılayacak bir ürün üzerinde çalıştıklarını belirtti. Mustafa Su, şöyle konuştu: "Kriz sigorta yapılması ihtiyacının en fazla duyulması gereken dönemdir. Çarkın dönmediği, gelirlerin azaldığı, hatta işletmenin zarar ettiği dönemlerde, bu tesislerin yeniden inşası veya herhangi bir riskin gerçekleşmesi durumunda bunun tazmini çok daha zordur. İşte bu nedenle; sigortalı olmanın kriz dönemlerinde her zamankinden daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir firma ya da hiçbir fert sigorta yaptırmayacak kadar zengin değil!" dedi.

Liderliği terketti

Mustafa Su, "56 yıldır birinci olduğumuz prim üretiminde liderliği kendi tercihimizle terk ettik, daha kárlı çıktık" dedi. 56 yıldır prim üretiminde birinci olan Anadolu Sigorta, 2008 yılı ilk dokuz ayında ikinciliğe düştü. Mustafa Su, prim üretiminde birinci olmanın şirketi büyütmediğine ve bu alanda ilk ona giren bazı firmaların kárlılıkta geride kalabildiğine dikkat çekti.

13-14 acenteliği bir arada yapan bile var

SEKTÖRDE bazı acentelerin araba, yada ev karşılığı başka şirketlerle de anlaştığını dile getiren Mustafa Su şöyle konuştu: "13-14 şirketle anlaşan ve hepsini bir arada yürütmeye çalışanlar bile var. Bizim acentelerin yüzde 70’i sadece Anadolu Sigorta için çalışıyor. Yüzde 30 başka firmaların ürünlerini de pazarlıyor. Transferler öyle boyuta geldi ki ev araba karşılığı şirket değiştiren acenteler var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Krizde Kimse Sigortasız Kalacak Kadar Zengin Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement