Lastik İşçilerinden Meşaleli Sözleşme Kutlaması - Son Dakika
Ekonomi

Lastik İşçilerinden Meşaleli Sözleşme Kutlaması

Lastik İşçilerinden Meşaleli Sözleşme Kutlaması

Lastik-iş Sendikası ile işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

07.01.2016 18:56

Lastik-iş Sendikası ile işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Lastik işçilerine her 6 ayda bir enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırılırken, fabrikanın önünde toplanan işçiler meşaleler yakıp, konfetiler patlatarak sözleşmenin imzalanmasını kutladı.

Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İzmit'te bulunan Pirelli ve Brisa fabrikaları ile Goodyear'ın İzmit ve Adapazarı'ndaki fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçiyi ilgilendiren, 24 Kasım tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün sona erdi. Sendika ile işverenler arasında yapılan görüşmeler sonucunda işçilere her 6 ayda bir enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ayrıca destek birimlerinde çalıştırılan bin 400 taşeron işçisi için de masaya oturuldu. Sözleşmeye göre taşeron işçilerinin maaşlarına 100 lira ile 250 lira arasında zam yapıldı.

Sözleşmenin olumlu sonuçlanmasının ardından Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Goodyear fabrikasının önüne geldi. İşçiler meşaleler yakıp, konfetiler patlatarak toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını kutlarken, sendika başkanı için tezahüratlarda bulundular. Abdullah Karacan işçilere hitaben yaptığı konuşmada sözleşme hakkında bilgi vererek, her 6 ay için enflasyon oranında zam yapıldığını, ölümle sonuçlanan olaylarda işçilerin ailelerine ödenen 50 bin TL'lik ödemenin 65 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Lastik İşçilerinden Meşaleli Sözleşme Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement