Mavi Senfoni Bestesi İlk Kez Müzikseverlerle Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Mavi Senfoni Bestesi İlk Kez Müzikseverlerle Buluştu

Mavi Senfoni Bestesi İlk Kez Müzikseverlerle Buluştu

"Mavi Senfoni" tablosu için Kamran İnce tarafından yapılan beste, İstanbul Modern'de Hüseyin Sermet tarafından ilk kez icra edildi.

29.06.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhan Doğançay'ın

"Mavi Senfoni" tablosu için Kamran İnce tarafından yapılan beste, İstanbul Modern'de Hüseyin Sermet tarafından ilk kez icra edildi. Gecede iş, sanat ve müzik dünyası buluştu.

Çağdaş Türk resminin en önemli isimlerinden Burhan Doğançay'ın Mavi Senfoni tablosundan ilham alan Kamran İnce tarafından bestelenen eser, dün akşam Yıldız Holding'in desteğiyle İstanbul Modern'de müzik severlerle buluştu. Los Angeles Times gazetesi tarafından, "Modern müzikle bağlantısını koparmadan egzotik kalabilen nadir bir besteci" olarak nitelenen İnce'nin bestesi, piyanist Hüseyin Sermet tarafından icra edildi. İstanbul Modern'de gerçekleşen bu benzersiz deneyim özel olarak hazırlanan web sitesi www.mavisenfoni.com'dan canlı yayınlanırken, mobil cihazlardan da izlendi.

Bestenin icrası öncesinde bir konuşma yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Türkiye'ye yaptıkları katkıyı sadece ekonomik faaliyetlerle sınırlı görmediklerini söyledi. Ali Ülker sözlerine şöyle devam etti:

"Topluma sosyal fayda sağlamak konusunda da yükümlü gördüğümüz Yıldız Holding'in bilhassa kültür ve sanat alanında özgün projelerde yer almasını amaçlıyoruz. Çağdaş sanat ve İslam sanatları alanında çok özel projeleri destekledik. 1400'üncü yılında Kur'an-ı Kerim Sergisi ve 'Hat sanatının en nadide eserleri: Hilye-i Şerifeler Sergisi', desteklemekten onur duyduğumuz projeler oldu. Çağdaş sanata olan desteğimizi etkinliklerle sürdürüyoruz. Art Beat sponsorluğumuz da bu kapsamdaydı. Çağdaş sanat alanındaki en büyük projelerimizden biri de 22 Mayıs'ta İstanbul Modern'de sanatseverlerle buluşan 'Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi' oldu.

Burhan Doğançay'ın en önemli eserlerinden Mavi Senfoni için bestelediği eser için Kamran İnce'ye, başarılı icrası için Hüseyin Sermet'e çok teşekkür ederiz."

Mavi Senfoni eserinin icrasından sonra söz alan Burhan Doğançay, akşamın Türk müziği açısından çok önemli bir gece olduğunu söyledi. Doğançay; "Bir sanat eserinden esinlenerek beste yapılmasına sık rastlanmıyor. Bu işi bir Türk'ün gerçekleştirmiş olmasından ayrı bir onur duyuyorum. Umarım bu bestayi bir gün yurt dışında da duyarız" dedi.

Mavi Senfoni'yi heyecan duyarak yazdığını belirten ve geceye ABD'den Skype bağlantısı ile katılan Kamran İnce, duygularını şöyle ifade etti: "Burhan Doğançay'ın sanatına çok büyük saygım var. Sanatımızdaki yakınlık beni çok heyecanlandırdı. Eseri müthiş zevk alarak yazdım. Burhan Bey'in resimlerinde olan sürprizleri benim eserimde de duyacaksınız. Ali Ülker, Yıldız Holding'e çok teşekkür etmek istiyorum. Şu anda siz göremiyorsunuz ama ofisimdeki posterlerden bir tanesi, 1999 İstanbul Müzik Festivali posteri... Orada açılış konserini ben yapmıştım. Orada da sponsor Ülker'di.

İKSV, İstanbul Modern'e de çok teşekkür etmek isterim.

Hüseyin Sermet'e de ayrıca teşekkür ediyorum. Eseri müthiş çalıyor. Umarım zevkli bir gece geçirirsiniz."

"Mavi Senfoni" tablosu, 23 Eylül'e kadar Yıldız Holding'in desteği ile İstanbul Modern'de gerçekleşen "Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi"nde görülebilir. Burhan Doğançay'ın 50 yıllık çalışmalarından oluşan bu kapsamlı sergide, sanatçının 14 ayrı dönemi ve dünyanın önde gelen müzelerinin koleksiyonlarında bulunan 120 çalışması izleyiciyle buluşuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mavi Senfoni Bestesi İlk Kez Müzikseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement