Mekke'ye Metroyu Türkler Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Mekke'ye Metroyu Türkler Yapacak

Mekke\'ye Metroyu Türkler Yapacak

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanını inşa eden konsorsiyumda yer alan Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke metrosunu kazanan konsorsiyumda da yer aldı.

09.07.2015 08:06

Fortune Türkiye'nin haberine göre Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Suudi Arabistan'daki Mekke metrosunun iki hattını yapacak. Konsorsiyum, Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının ihalesini 2.3 milyar dolarlık teklifle kazandı. İspanyol şirketin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mekke metrosunun iki hattının inşaatı Türk inşaat şirketi Kolin ve Suudi Arabistanlı Haif Company ortak girişimiyle yapılacak. Şirketlerin projenin sözleşmesini önümüzdeki aylarda imzalayacağı belirtildi.

2019'DA BİTECEK

Proje Mekke metrosunun B ve C hatlarının yapımını içeriyor. B hattı 11.9 kilometre uzunluğunda ve üç istasyondan oluşacak. C hattı ise 13 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan meydana gelecek. Konsorsiyum, mevcut yapıların ve tesislerin yıkılmasından, elektrik, su, doğalgaz gibi kamu hizmetlerinin ve yolların aktarımından sorumlu olacak.

2016'DA BAŞLIYOR

Metro çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayıp 2019 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Malezyalı inşaat firması Prasarana Group ise 2.4 milyon Euro ile ihaleyi kazanarak projenin tasarım ve geliştirme işlerinden sorumlu oldu. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 23 milyar dolar değerinde 6 hatlı metro sistemi, Cidde'de ise 9,3 milyar dolar değerinde toplu ulaşım ağı inşa ediliyor. (Kaynak:Fortune)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Mekke'ye Metroyu Türkler Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • “SIIRTLI“: O metrodan artık hayır beklemeyin.. 3 26 Yanıtla
  • Rüya: Aman sakın binmeyin türkler bugune kadar mtfak robotu yapmamıs metromu yapmasını bekliyorsunuz 1 23 Yanıtla
  • ali: abi kim ne derse desin AK PARTİ AK PARTİ AK PARTİ 16 7 Yanıtla
  • MDCCCLXXXI: Melih gokceki mekkeye belediye baskani yapin, metroyu bir haftada yapsin 14 0 Yanıtla
  • “YALAN MI..“: Ağzı küfürle yoğrulmuş tek millet.. Anladınız siz onu.. 2 10 Yanıtla
  • doğrucu: Kekolardan ne hayır gördü bu ülkeki konuşuyorlar devlet bedava bakıyor onlara elektriklerinide bize ödetiyorlar 7 2 Yanıtla
  • Fenerbahçeli: melih gokcek yapsın. en iyi yaptığı iş metro yapmak. hatta saglam olsun diye acele etmeden yapiyor. nerdeyse 30 kmlik metro hattini 30 yapmaya gayret ediyor. ya sonra ne oluyor hadi bilin bakalim. :) 2 6 Yanıtla
  • Vatandaş: Bizim buralara niye japon yapıyor 5 1 Yanıtla
  • Onurl: Kendi ülkemiz bittide birde bu araplara mi yapacaz? 0 3 Yanıtla
  • müslüman türk..: Yakisir..hayirli olsun.. 2 0 Yanıtla

Advertisement