Meral Akşener'den peş peşe gelen zamlara tepki: Kemer sıkılacaksa önce israfı bırakın - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Meral Akşener'den peş peşe gelen zamlara tepki: Kemer sıkılacaksa önce israfı bırakın

07.07.2023 15:59  Güncelleme: 16:04

Resmi Gazete kararlarına göre KDV oranlarında artışa gidildi, maktu harçlara yüzde 50 zam geldi, yurt dışından getirilen telefonların izin bedeli ise 20 bin TL oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener, zamlara tepki göstererek, bütçe açığını milletin sırtına yükleyerek kapatılamayacağını belirtti ve israfın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Resmi Gazete kararlarına göre KDV oranlarında artışa gidildi, maktu harçlara yüzde 50 zam geldi, yurt dışından getirilen telefonların izin bedeli ise 20 bin TL oldu. Zamlar sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'den bir paylaşım geldi. Akşener, "Memleketimizde adı konmamış bir IMF programı uygulanıyor. Her şeye gelen zamlarla maaşlar daha yatmadan erimeye devam ediyor. Bütçe açığını, tüm yükü milletin sırtına bindirerek kapatamazsınız. Kemer sıkılacaksa önce israfı, şatafatı bırakıp kendiniz kemer sıkın da görelim" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'den art arda gelen zamlara tepki: Kemer sıkılacaksa önce israfı bırakın

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Katma Değer Vergisi'ne (KDV) ve maktu harçlara yüzde 50 zam yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye; yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a yükseldi. Diğer yandan KDV oranı yüzde 8 olan "Sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil (sabun, deterjan veya solüsyon emdirilmiş olsun olmasın), tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ürünlerinde" KDV oranı yüzde 20'ye çıkarıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcı ise ayrıca 20 bin TL olarak belirlendi.

Son Dakika Ekonomi Meral Akşener'den peş peşe gelen zamlara tepki: Kemer sıkılacaksa önce israfı bırakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • mücahid mücahid:
    meral hanım sizde devletteyken bakanken luks makan arabalarına biniyordunuz,çabuk mu unuttunuz? 31 110 Yanıtla
  • haydar topçu haydar topçu:
    Bugün seçim olsa ak parti yine birinci olur malesef gerçek bu 125 9 Yanıtla
  • Alper006 Alper006 :
    Meral Akşener kemer sıkma yada yaşanan bu sıkıntılar sadece bugün değil ki yıllardır var siz zamanında bakanlık yaptığınız zaman acaba kemer sıktınız mı, bakanlığınız o zaman ne kadar tasarruf etmişti. Günümüzde ise parti başkanısınız hadi çıkın partim adına bir kuruş devlet desteği istemiyorum deyin samimiyetinizi gösterin herkes konuşuyor ama icraat yok ortada nedense. 29 74 Yanıtla
  • Ethem Çetim Ethem Çetim :
    Bence de kamuda ki israfı durdurmak lazım önce ?? Halk kemer sıkacaksa herkes sıksın... 94 1 Yanıtla
  • Mehmet Bilal Adın Mehmet Bilal Adın:
    Boşuna bağırma akşener sapasağlam muhalefet partisi olsaydınız bunları yaşamazdık 68 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement