Merkez Bankasının Faiz Artırım Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankasının Faiz Artırım Kararı

Merkez Bankasının Faiz Artırım Kararı

THK Üniversitesi Rektörü Ban: "Bu artırım ile döviz fiyatlarında aşağı yönlü bir hareket hız kazanacak ve dolar/TL kurunda 2'lere doğru bir gevşeme olacaktır" "Bu gevşeme ile TL cinsinden altın fiyatlarında da aşağı yönlü ciddi düşüşler olacaktır"

29.01.2014 10:05

HÜSEYİN KARATEPE - Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz artırım kararına ilişkin, "Bu artırım ile döviz fiyatlarında aşağı yönlü bir hareket hız kazanacak ve dolar/TL kurunda 2'lere doğru bir gevşeme olacak" dedi.

Ban, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz artırım kararına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankasının faiz artırımında beklentilerin üzerine çıktığını ifade eden Ban, "Merkez Bankası piyasalara kimin patron olduğunu gösterdi. Bu artırım ile döviz fiyatlarında aşağı yönlü bir hareket hız kazanacak ve dolar/TL kurunda 2'lere doğru bir gevşeme olacaktır. Bu gevşeme ile TL cinsinden altın fiyatlarında da aşağı yönlü ciddi düşüşler olacaktır" diye konuştu.

"Fonlama maliyetleri artacak"

Faiz artışının bankaların fonlama maliyetlerinde de bir artış etkisi yaratacağına işaret eden Ban, kararın bankacılık sektöründe aşağı yönlü bir baskı oluşturabileceğini kaydetti.

Ban, "Sonuç olarak Merkez Bankasının bağımsızlığı da bir kez daha tescillendi. Bu şekilde Sayın Başcı'nın 2013 yıl sonu hedefinin de gerçekleşme ihtimali arttı" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, gece aldığı karar ile borçlanma faiz oranını yüzde 3,50'den yüzde 8'e, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4,50'den yüzde 10'a ve marjinal fonlama oranını da yüzde 7,75'ten yüzde 12'ye yükseltmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankasının Faiz Artırım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement