'Mersin İstihdam Fuarı' Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

'Mersin İstihdam Fuarı' Açıldı

\'Mersin İstihdam Fuarı\' Açıldı

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin İŞKUR Müdürlüğü öncülüğünde 'İstihdam Fuarı' açıldı.

03.10.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin İŞKUR Müdürlüğü öncülüğünde 'İstihdam Fuarı' açıldı. Bu yıl 3.'sü düzenlenen fuara 53 özel, 2 kamu kurumu olmak üzere 55 firma katıldı.

2 gün sürecek olan fuarın açılışı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Açılışa; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İŞKUR Müdürü Mustafa Kutlu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, oda başkanları, üniversite temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kutlu, iş arayan vatandaşları aracısız işverenlerle buluşturup, Mersin'de konuşlanan firmaları tanımaları, iş başvurusu yapabilmeleri, staj olanaklarından kariyer imkanından faydalanmaları, firmaların iş arayanlara kendilerini ifade etmelerini hedeflediklerini belirtti. Kutlu, iş arayanların iş arama becerilerini geliştirecek bir organizasyon seminerlerinin de düzenleneceğini kaydederek, "İş arayan ve işverenlere katkılarımız nitelik kazanmakta. Fuarın farkı ilk kez özel ve kamu sektörü yerel paydaşların fikirleri ile gerçekleştirilmesidir" diye konuştu.

"GENÇ İSTİHDAMIN ÖNEMİ APAYRI BİR DEĞER VE ÖNCELİK TAŞIMAKTADIR"

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise istihdamın ekonomide büyümeyi, gelişmeyi, kalkınmayı gösteren en önemli ölçüt olduğuna dikkat çekerek, "İstihdam artışı o ülke ekonomisinin gelişmesinin ileri gittiğini, sektörsel gelişmelerde açılan yeni üretim alanlarını, işyerlerinin çoğaldığını gösterir. İstihdamdaki artış ekonominin gelişmesinin, kalkınmasının ve daha yüksek düzeyde refah çizgisine ulaşmasının önemli göstergesidir. Genç istihdamın önemi apayrı bir değer ve öncelik taşımaktadır. Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik anlamda peş peşe sergilediği başarılar kalkınma alanında elde ettiği hamle ve açılımlar istihdamla bütünleşmiş ve istihdama bağlı olarak takdir edilecek bir başarıya erişti. Türkiye ekonomisi son verilerde OECD ülkeleri arasında dünyanın en yüksek kalkınma hızını 2. elde eden ülke olarak kalkınma çizgisinde hamlesini ileri götürme açısından yüksek performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"EKONOMİSİ GÜÇLÜ ÜLKENİN HER ALANDA GÜÇLÜ OLDUĞU AÇIK BİR GERÇEKTİR"

Ekonomisi güçlü ülkenin her alanda güçlü olduğunun açık bir gerçek olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik istikrarı sağlamadan diğer alanlarda istikrar sağlamak kalıcı, anlamlı ve değerli değildir. Ekonomik istikrarı gerçekleştirmekte yatırım, büyüme ve yeni istihdam alanları açmak demek ve gerektir. Bu açıdan bugün açılan fuar girişimci sermayenin ve yatırımcılarımızın, işadamlarımızın gelecek dönemdeki yatırımlarını, istihdam alanlarını ve hedeflerini ortaya koyarken gençlerin de ilgi alanlarına göre çalışmak istedikleri konu ve sektörlerdeki iş imkanlarını değerlendirmede önemli fırsat sunacaktır. Güçlü Türkiye'nin gücünü ortaya koyacak yetişmiş nitelikli bireylersiniz. 2023'te Türkiye'nin hedefi dünyanın en büyük ve güçlü 10 ülkesi arasında yer almaktır. Bu ülke bunu siz gençleriyle başaracak. Sizlerin nitelikli, birikimli, güvenli yetişmesini sağlamak ve eğitiminizi tamamlayınca ülkenin kalkınmasına ve kalkınma yarışına katkı koymanızı sağlamak olacaktır."

İnanarak çalışmanın başarı getireceğine dikkat çeken Güzeloğlu, "İŞKUR bu alanda ortaya konulan tüm hedefleri iş piyasasını düzenlemek amaçlı son yıllarda başarı elde etmiş bir kurum. İstihdamda, işsizlikle mücadeleyi, genç istihdamını en üst düzeye çıkarma hedefinde İŞKUR önemli katkı koyuyor. Proje sahiplerine destek veriyor. İşyeri sahiplerine çalıştıracak genç ve nitelikle istihdama sigorta, prim gibi destekler veriyor. İşyeri danışmanlığı karşılıklı olarak hem işyeri sahibine hem iş arayana ücretsiz sağlanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Mersin'de en çok yatırım yapan firma Yıldız Entegre'ye, en çok engelli istihdam eden MIP'e ve en çok kadın istihdam eden Ast Tekstil'e ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından fuarın açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Mersin İstihdam Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement