Microsoft: Krizlerde Teknolojiye Yatırım Yapan, Verimli Çalışır - Son Dakika
Ekonomi

Microsoft: Krizlerde Teknolojiye Yatırım Yapan, Verimli Çalışır

Microsoft: Krizlerde Teknolojiye Yatırım Yapan, Verimli Çalışır

Microsoft Türkiye, Yılın İlk Çeyreğini Yüzde 20 Büyümeyle Kapattığını Açıklarken, Veriyi Her Ortamda ve Her Cihaza Erişilebilir Kılan Live Mesh Platformunun Türkiye'de de Kullanıma Açıldığını Duyurdu. Genel Müdür Çağlayan Arkan, "Dünyada Yaşanan Kriz Fırsatlar da Getiriyor. Teknolojiye Yatırım Yapma Günü, Aslında Bugündür. Teknoloji Daha Verimli Çalışmayı Sağlar" Dedi.

30.10.2008 02:23

Microsoft Türkiye, yılın ilk çeyreğini yüzde 20 büyümeyle kapattığını açıklarken, veriyi her ortamda ve her cihaza erişilebilir kılan Live Mesh platformunun Türkiye’de de kullanıma açıldığını duyurdu. Genel Müdür Çağlayan Arkan, "Dünyada yaşanan kriz fırsatlar da getiriyor. Teknolojiye yatırım yapma günü, aslında bugündür. Teknoloji daha verimli çalışmayı sağlar" dedi.

YILIN ilk çeyreğinde yüzde 20’lik büyüme gösterdiğini açıklayan yazılım şirketi Microsoft Türkiye, veriyi her an, her ortamda ve her cihaza erişilebilir kılan Live Mesh platformunun Türkiye’de de kullanıma açıldığını duyurdu. Şu anda beta sürümünde olan ve ücretsiz kullanılacak Live Mesh’de, kısa sürede 10 milyon kullanıcıya ulaşılması hedefleniyor.

Teknolojiye yatırım günü

Kıbrıs’ta düzenlenen ve yıllık sonuçların açıklandığı basın toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, krizle ilgili değerlendirmede bulunarak, krizin fırsatlar getireceğini ve günün teknolojiye yatırım yapma günü olduğunu söyledi. 22 Ekim’de, Türkiye’nin önde gelen 100 şirketi arasında yer alan iş ortaklarıyla krizi değerlendiren bir toplantı yaptıklarını anlatan Arkan, "Herkes krizlerin yatırım yapma dönemi olduğu yönünde görüş belirtti. Teknolojiye yatırım yapma günü, aslında bugündür. Şirketlerin altyapıya, operasyonel verimliliğe yatırım yapmaları için uygun bir dönem. Teknoloji verimliliği artırır. Bu kriz fırsatları içeriyor. Teknoloji daha verimli çalışmayı sağlar. Kriz daha yavaş büyüme, daha seçici davranma dönemidir" dedi.

Revizyona gitmedik

Yıllık sonuçları hakkında da bilgi veren Arkan, yılın ilk çeyreğini çok iyi geçirdiklerini ancak ekim ayında işlerinde yüzde 80-90’lık azalma yaşandığını aktardı. Son iki haftada kişisel bilgisayar ve teknoloji perakendesinde ciddi daralma yaşandığını belirten Arkan, "Herkesin nefesini tuttuğunu gördük. YTL türü kampanyaları iş ortaklarıyla yapmak, ödeme planlarını tekrar gözden geçirmek ve büyük şirketlere yönelik maliyet düşürücü paketleri öne çıkarmak gibi alternatifleri değerlendiriyoruz" diye konuştu. Arkan, bütçe revizyonuna gitmediklerini de vurgulayarak, ekimdeki yavaşlamaya karşın kasım ve aralıkta işlerin tekrar hızlanmasıyla, ikinci çeyrekte de yüzde 20 civarında büyüme beklediklerini kaydetti.

Sektör yüzde 10 büyür

Çağlayan Arkan, üç yılda bir cirolarını ikiye katlama gibi bir hedefleri olduğunu da belirterek, geçen yıl yüzde 15 büyüyen sektörün üzerinde büyüme gösterdiklerine işaret etti. Arkan, "Microsoft, ticari segment yanında tüketicide yüzde 82, küçük ve orta boy işletmelerde yüzde 88 ve MSN’de yüzde 87 büyüme gösterdi. Türkiye’de anında mesajlaşmayı sağlayan MSN’in 27 milyon kullanıcısı var. Türkiye, dünyada bu alanda üçüncü. Türkiye’nin teknolojide başka üçüncü olduğu bir alan yok" diye konuştu. Bilişim sektörünün Türkiye’de her zaman ekonominin üzerinde büyüdüğünü de anımsatan Arkan, "Geçen yıl Türkiye yüzde 5 büyürken, bilişim 15 büyüdü. 2009’da, Türkiye’nin yüzde 2.5 büyümesi öngörülüyor. Sektörün büyümesi de yüzde 10’un üzerine çıkar" öngörüsünde bulundu.

Kriz, korsan kullanımı artırmaz

KRİZİN korsan yazılımda artış sağlamasını beklemediklerini dile getiren Çağlayan Arkan, "Krizde işletim sistemi fiyatlarına zam yapmayı planlamıyoruz. Şu anda korsan yazılım yüzde 65’lerde, bu oranın artmasını beklemiyoruz. Ayrıca Windows Mobile’ın Türkçe sürümü yıl sonunda kullanılabilecek" dedi.

Mesh’le veriye her an her yerden ulaşılacak

YAZILIM şirketi Microsoft, veriyi her an, her ortamda ve her cihaza erişilebilir kılan Live Mesh platformunun da Türkiye’de kullanıma açıldığını duyurdu. Microsoft Teknoloji Pazarlama Yöneticisi Mehmet Nuri Çankaya, Live Mesh’in şu anda beta sürümünde olduğunu belirterek, ücretsiz kullanılacak hizmette kısa sürede 10 milyon kullanıcıyı hedeflediklerini söyledi. Çankaya, Mesh’le ilgili şu bilgileri verdi: "Mesh, şebeke, ağ anlamında kullanılan bir platform. Cep telefonu, kişisel bilgisayar ve farklı cihazlara bütünleşik deneyim sağlayacak. Live Mesh’e üye olanlar masaüstlerine, veri, fotoğraf ve dosyalarına her yerden ulaşabilecek. Sistem uzaktan erişimle kişilerin önemli bilgilerine erişmelerini sağlıyor. Güvenlik altyapısında herhangi bir sorun yok. Şu anda kullanımı ücretsiz. Ama ek hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerden ilerde ücret alınabilir."

Mobil cihazlar ve Mac’de de kullanılabilecek

LIVE Mesh, farklı bilgisayarlar arasında dosya senkronizasyonu sağlayan bir servis. Bilgisayardan seçilen dosyalara web üzerinden erişilmesini sağlıyor. Bu hizmetten yararlanmak için Windows Live kimliğiyle www.mesh.com adresine giriş yapmak yeterli oluyor. Şu anda sadece Windows XP ve Vista ile çalışan Live Mesh için Microsoft, Mac ve mobil cihazlarla da uyumlu sunucular hazırlamayı planlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Microsoft: Krizlerde Teknolojiye Yatırım Yapan, Verimli Çalışır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement