Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Ekonomi

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Akdarı: "Mısır'da askeri darbeyi protesto eden 200'ü aşkın insanın katledildiği müdahaleyi şiddetle kınıyorum"

29.07.2013 12:55

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, Mısır'da askeri darbeyi protesto eden 200'ü aşkın insanın katledildiği müdahaleyi şiddetle kınadıklarını belirterek, biran önce demokrasiye geçilmesi çağrısında bulundu.

GYİAD açıklamasına göre Akdarı, tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliamın sorumlularının er ya da geç halka hesap vereceğine inandığını belirtti.

Bugüne kadar hiçbir askeri darbenin, gerçekleştiği ülkeye özgürlük getirmediğini vurgulayan Akdarı, batı ülkelerinin Mısır'da yaşanan vahşet karşısında ortaya koydukları sessiz duruşun kendi değerleri açısından büyük çelişki olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Mısır'da askeri darbeyi protesto eden 200'ü aşkın insanın katledildiği müdahaleyi şiddetle kınayan ve biran önce demokrasiye geçilmesi çağrısında bulunan Akdarı şunları kaydetti:

"Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Mısır'da da askeri darbe, ülke insanına daha fazla özgürlük, daha fazla hak ve hukuk getirmeyecektir. Demokratik yöntemlerle iş başına gelenler, kimi zaman kendilerini iktidara taşıyan sistemle örtüşmeyen, hatta tam tersi politikalara yönelebilirler. Bu zaafı gidermenin yolu, seçimle gelen iktidarı silahla ortadan kaldırmak, darbe yapmak olamaz. Son olarak Abediye Meydanı'nda darbeyi protesto edenlerin üzerine ateş açılıp 200'ün üzerinde insanın katledilmesi sözün bittiği nokta olmuştur.

Türkiye'nin genç iş insanları olarak yaşanan katliamı ve darbeyi şiddetle kınıyor, taraflara demokrasinin en erdemli yönetim biçimi olduğunu hatırlatıyoruz. Daha fazla kanın akmaması için bir an önce demokrasiye dönülerek, sivil seçimlerin gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement