Moda Tasarımcıları Buldan'a Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Moda Tasarımcıları Buldan'a Çıkarma Yaptı

Moda Tasarımcıları Buldan\'a Çıkarma Yaptı

İstanbul ve İzmir'de moda tasarımcılığı yapan bir grup, Buldan kumaşlarını yerinde görmek ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere Denizli'nin Buldan'a ilçesine çıkarma yaptı.

02.07.2011 17:50

İstanbul ve İzmir'de moda tasarımcılığı yapan bir grup, Buldan kumaşlarını yerinde görmek ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere Denizli'nin Buldan'a ilçesine çıkarma yaptı.

Yaklaşık 25 civarında moda tasarımcısı, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGIS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal'la birlikte Buldan'da incelemelerde bulundu.

Türkiye Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, Sakıp Sabancı Müzesi Koordinatör Tasarımcısı Bilge Ökten, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun ve beraberindeki heyet Buldan'da, Kaymakam Ahmet Erdoğdu ve Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen tarafından karşılandı. Heyet önce Buldan Talat Tarakçı Parkı'nda simit ve peynirle kahvaltı yaptı. Daha sonra Buldan El Sanatları Merkezi ve dokuma ürünlerinin satıldığı çarşının ardından Evliyazadeler Evi gezildi. Heyet, incelemeleri sırasında bol miktarda Buldan Bezi'nden yapılmış kıyafet ve ev tekstili ürün satın aldı.

Heyetin başkanlığını yapan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, "Sektörümüz artık kabuk değiştiriyor. Özgün tasarımlar daha bir ön plana çıkıyor. Herkes kendi markasını oluşturuyor. Buldan ve Buldan kumaşları çok eski tarihlerden beri önemli bir yere sahip ama tasarımcılarımız Buldan'ı yeterince bilmiyorlar. Tasarımcılarımıza Buldan'ı tanıtmak ve buradaki kumaşları tasarımlarımızda kullanma olanaklarını araştırmak için bu geziyi düzenledik" dedi.

Buldan'da dokunan kumaşların genellikle kupon kumaşlar olduğunu ifade eden Örün, "Bu bizim için çok önemli. Çünkü bizler kupon kumaşla çalışmayı severiz. Çok güzel örnekler gördük. Buldan ile çalışacağız. Önce Buldan'ı ve kumaşlarını Türkiye'ye daha sonra da dünyaya tanıtacağız. Buldan bezi bu zamana kadar Şile bezi olarak tanıtılmış. Halbuki hiçbir alakası yok. Bu algıyı kırıp Buldan bezini bir marka haline getireceğiz. Bu gezi bu anlamda çok güzel oldu. Bu geziyi eylül veya ekim aylarında daha geniş kapsamlı yeniden yapmak istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki bahar aylarında Buldan'da mini bir fuar da düzenleme dileğimiz var. Bu konuda Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen Bey ile görüş birliğimiz var" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Moda Tasarımcıları Buldan'a Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement