Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım

Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım
10.06.2016 11:58  Güncelleme: 14:25

Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'na ulaşımını sağlayan Mudanya İskelesi'nin yerine 4 milyon liralık harcamayla yenisi yapılıyor.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanıp getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasından sonra, İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya İskelesi'nin yerine 4 milyon liralık harcamayla yenisi yapılıyor.

ÇOK MODERN OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nın isteği üzerine devam eden Mudanya Sahil Projesi Kapsamı'nda, İmralı Cezaevi Müdürlüğü'nün de bulunduğu adliye binasının hemen yanındaki askeriyeye ait araziye modern bir iskele yapıyor.

Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım

Denizin içersinde 75 metre uzunluğunda 12 ton ağırlığında yük taşıyan kamyonların da geçeceği özel bir platform oluşturulduktan sonra, L şeklinde 65 metrelik iskele inşaa edilecek. Sahil Güvenlik'e ait dört botun da rahatlıkla demirleyeceği 140 metre uzunluğundaki iskelenin ihalesi Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşecek ve yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım

JANDARMA BİNALARI YAPILACAK

Yeni iskelede Sahil Güvenlik ve İmralı ile irtibatı sağlayan jandarmaya ait binalar bulunacak. Böylece İmralı'ya gitmek isteyenlerin kimlik kontrolleri, retina taramaları, üst aramaları buradan yapılacak. Yeni iskelenin hizmete girmesiyle Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra İmralı ile deniz irtibatını sağladığı için 17 yıldır halka açık olmayan iskele jandarma tarafından belediyeye teslim edilecek.

Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Abdullah Öcalan İçin 4 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika


Advertisement