MÜSİAD Başkanı'ndan Kriz Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

MÜSİAD Başkanı'ndan Kriz Uyarısı

MÜSİAD Başkanı\'ndan Kriz Uyarısı

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan: "Sarsıntılı bir süreç bizi bekliyor"

21.07.2011 14:50  Güncelleme: 15:32

MÜSİAD BAŞKANINDAN "KRİZ" AÇIKLAMASI

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, " Tedbirli olmamız lazım harcamalarımızda. Nasıl bir uçakta gidiyorsanız, uçakta bir sallantı olduğu zaman emniyet kemerimizi takıyoruz. Kafamız bir yere vurmasın istiyoruz; düşmemek istiyoruz; aynen o şekilde. Sarsıntılı bir süreç bizi bekliyor"

"Bu sarsıntılı bir dönem için hazırlıklı ve tedbirli olmamıza yönelik bir şey . Yoksa, herhangi bir şekilde kendi ülkemizle ilgili bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Zaten yok. Makroekonomik değerler bunu açıkça gösteriyor. Şu an zaten yatırımların güzel bir şekilde seyrettiğini görüyoruz. Ama her halükarda bir işadamı olarak tedbirli olmamız lazım. Bunu da söylemek de fayda var. "

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) başkanı Ömer Cihad Vardan ve yönetim kurulu üyeleri Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştü. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmeden basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Görüşme sonrası MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan bir açıklama yaptı.

" DÖRT 'İ' ÇOK ÖNEMLİ "

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Yeni kurulmuş olan 61. hükümetle ilgili olarak ve yeni yasama dönemine girmiş olduğumuz bu dönemde Meclis başkanımızdan başlamak üzere ' Hayırlı olsun ' ziyaretleri yapmaya başladık. Bu vesileyle ilk önce TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'i ziyaret ettik Akabinde de Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan beyi ziyaret ederek, bugünkü görüşmelerimizi tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

Vardan, görüşmede neler konuşulduğuan dair de bir açıklama yaptı. Vardan, " Biz de hem bundan önceki 8 -9 senelik dönemi tebrik ederken yapılan çalışmaları bundan sonraki dönemde yüksek gelir sınıfına girmiş Türkiye'nin rekabet edeceği ülkelerin de yüksek gelir sınıfında olduğu düşüncesiyle, Türkiye'nin artık stratejik bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu, ileri teknoloji üretip, yüksek katma değerli imalata girmesi gerektiğini, aksi taktirde hala ithal eden durumda olacağımızı, bugün 13 milyar dolar civarında otomotiv ihracatı yaparken, 13. 8 milyar ithalat yapıyorsanız bnunun uzun vadede sürdürülemeyecek olduğu gibi konuları teker teker konuşma fırsatı elde ettik " dedi. 2011 yılı için hazırladıkları ekonomi raporunu da Babacan'a sunduklarını belirten Vardan, "Dört i çok önemli Bunlardan birincisi istikrar. İstikrar ortamında istihdam sağlayan, innovasyon odaklı imalat diyoruz " şeklinde konuştu.

" SARSINTILI BİR SÜREÇ BEKLİYOR BİZİ "

Vardan, Babacan ile görüşmelerinde Avrupa ülkelerindeki kriz ve Türkiye için yapılan ekonomik uyarının da gündeme gelip gelmediği sorusuna da yanıt verdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin yaptığı ' Harcama yapmayın ' açıklamaları için ise Vardan, " Bu hepimizin duyduğu bir açıklama. Hem Gedikli'nin hem de Sayın Babacan'ın yapmış olduğu açıklamalar vardı bu konuyla alakalı. Türkiye bunu bir fırsat olarak da değerlendirebilir diğer ülkelerin gelişmelerindke yavaşlamayı ve kritik durumu. Biz 10. büyük ekonomiye doğru ilerleyeceksek bazılarını geçmemiz lazım. Bun bir fırsat diye de düşünebiliriz Bunun öteki tarafı da var tabii . O ülkelerin iyi olmazı lazım. Bizim ihracatımızın yarısından fazlası o ülkelere yapılıyor " diye konuştu.

Vardan, kamuoyuna da mesaj vererek, " Bir de şu önemli. Tedbirli olmamız lazım harcamalarımızda. Nasıl bir uçakta gidiyorsanız, uçakta bir sallantı olduğu zaman emniyet kemerimizi takıyoruz. Kafamız bir yere vurmasın istiyoruz; düşmemek istiyoruz. ; aynen o şekilde. Sarsıntılı bir süreç bekliyor bizi" şeklinde konuştu. Vardan, " Bu sarsıntılı bir dönem için hazırlıklı ve tedbirli olmamıza yönelik bir şey . Yoksa, herhangi bir şekilde kendi ülkemizle ilgili bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Zaten yok. Makroekonomik değerler bunu açıkça gösteriyor. Şu an zaten yatırımların güzel bir şekilde seyrettiğini görüyoruz. Ama her halükarda bir işadamı olarak tedbirli olmamız lazım. Bunu da söylemek de fayda var" ifadesini kullandı.

Haber : Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Zafer KARAKOÇ/ İstanbul DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi MÜSİAD Başkanı'ndan Kriz Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement