Myspace'in Eski Ceo'su Murdoch'a Karşı Wsj'ye Rakip Teklif Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Myspace'in Eski Ceo'su Murdoch'a Karşı Wsj'ye Rakip Teklif Verdi

Myspace\'in Eski Ceo\'su Murdoch\'a Karşı Wsj\'ye Rakip Teklif Verdi

Dow Jones İçin 5 Milyar Dolarlık Teklif Yapan Rupert Murdoch'a Rakip Çıktı. Myspace'in Genç Kurucusu Brad Greenspan, 1.5 Milyar Dolar Karşılığında Dow Jones Hisselerinin Yüzde 25'ini Almayı Teklif Etti.

25.06.2007 02:35

Dow Jones için 5 milyar dolarlık teklif yapan Rupert Murdoch’a rakip çıktı. MySpace’in genç kurucusu Brad Greenspan, 1.5 milyar dolar karşılığında Dow Jones hisselerinin yüzde 25’ini almayı teklif etti.

SOSYAL ağ ve arkadaşlık sitesi MySpace’in 34 yaşındaki eski CEO’su Brad Greenspan, Rupert Murdoch’ın teklifine karşı The Wall Street Journal’in (WSJ) geleceği için rakip bir teklif sundu. Bu teklif, Greenspan’la medya devi Rupert Murdoch arasında ikinci bir çatışma doğurdu. Murdoch’ın WSJ’nin bağlı olduğu Dow Jones’a 5 milyar dolarlık satın alma teklifi, Financial Times’ın yayıncısı Pearson ve General Electric’in arasındaki görüşmelerin bitmesiyle bir adım ileri gitti. Fakat Greenspan, Dow Jones için alternatif plan belirledi. Greenspan’in planına göre, Dow Jones’a hisse başına 25 cent vererek 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak ve internet sitesi WSJ.com ve finans sitesi MarketWatch’un karlılığını artırmak için danışmanlık teklif edilecek.

MYSPACE’İ ALMASINA ENGEL OLAMADI: Greenspan’ın Dow Jones’a ilgisi, Murdoch’ın News Corp.’unun MySpace’i almasına engel olma çabalarının başarısız olması sonrasında gelişti. Onun, rakip teklifi, finansman kaynağının belirsizliği nedeniyle reddedildi. Fakat o tarihten beri Greenspan, News Corp’un MySpace sitesinde özgür konuşmayı engellediği iddiasıyla, online ve yasal birçok protesto kampanyası düzenledi.

İKİ SANDALYE İÇİN: Brad Greenspan, şirket yönetim kurulunda iki sandalye karşılığında 1.5 milyar dolarlık kontrol hakkı olmayan hisse almak için istekli yatırımcılardan bir konsorsiyum oluşturduğunu belirtti. Ancak henüz bu konsorsiyumda olan insanların isimlerini açıklamadı. Greenspan, şirket 2005’de satıldığında MySpace’deki hisseleri için 47 milyon dolar kar elde etmişti. Dow Jones’a gönderilen iş planında Greenspan, 250 milyon dolarlık paranın bir kısmının online işe yatırm için bir kenara konulabileceğini ve siteye video içeriği ekleyerek CNBC’ye rakip hale geleceğini belirtti.

GÖRÜŞMELER HIZLANABİLİR: Dow Jones’u kontrol eden Bancroft Ailesi ise, şirketi satışa çıkarmada kararsız kaldı. Görüşmelerde bir sonraki adıma gidilip gidilmeyeceği konusuna karar verilemedi. Greenspan’in teklifi, şirketin özgürlüğünü koruma yönünde aileye çekici geldi. Bazı aile üyeleri, Pearson ve GE’nin bir ortak girişim oluşturmadaki başarısızlığından hayalkırıklığına uğradı. Pearson’ın hissedarlarının çoğu ise, gazete işine daha fazla para yatırmasına karşı çıktı. Pearson, GE’yle FT Group ve CNBC’nin beraber çalışması konusunda görüşmelere devam edebileceğini açıkladı. Aynı zamanda, Dow Jones anlaşması üzerinde çalışan News Corp. yöneticileri, bu noktada görüşmelerin daha hızlanmasını bekliyor. Dow Jones yönetim kurulu ise, bu haftanın başında Bancroft Ailesi’nden sorumluluğu devralarak görüşmeleri yürütmeye başladı. Yönetim kurulu, News Corp.’a editoryal özgürlüğü korumak için özgür bir kurul oluşturulması konusundaki taleplerini iletti. Bancroft Ailesi, editoryal özgürlüğü gazetenin Murdoch’a satılmasında en önemli şart olarak görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Myspace'in Eski Ceo'su Murdoch'a Karşı Wsj'ye Rakip Teklif Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement