Nasdaq Omx Başkan Yardımcısı Frucher Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Nasdaq Omx Başkan Yardımcısı Frucher Açıklaması

Nasdaq Omx Başkan Yardımcısı Frucher Açıklaması

"Büyük gemi daima büyük dalga yaratır. ABD bu anlamda büyük bir gemi ve umuyorum pozitif dalgalar yaratır. Türkiye ekonomisi bu dalgalarda kesinlikle sörf yapabilir"

19.09.2013 15:20

GÖKHAN KURTARAN - Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık ön anlaşması imzalayan NASDAQ OMX'in Başkan Yardımcısı Meyer Frucher, "Büyük gemi daima büyük dalga yaratır. ABD bu anlamda büyük bir gemi ve umuyorum pozitif dalgalar yaratır. Türkiye ekonomisi bu dalgalarda kesinlikle sörf yapabilir" dedi.

Anadolu Ajansı'nın resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Finans Zirvesi'nde (IFS) AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Frucher, Türkiye ekonomisinin son derece güçlü bir performans sergilediğini anlattı.

Frucher, şunları kaydetti:

"Büyük gemi daima büyük dalga yaratır. ABD bu anlamda büyük bir gemi ve umuyorum pozitif dalgalar yaratır. Türkiye ekonomisi bu dalgalarda kesinlikle sörf yapabilir. Türkiye akıntıya karşı çok derece iyi performans sergiledi. Bütün dünya yokuş aşağı inerken, Türkiye'ye zirveye çıkıyordu. Bu yüzden Türkiye'nin büyük gemideki hasar dedikleri konuda endişe etmesinin gerekli olmadığını düşünüyorum. Türkiye kendi altyapısını kurarak son derece güçlü bir ekonomi inşa etti. Biz de bu yüzden buradayız" ifadelerini kullandı.

Fed'in aylık 85 milyar dolar olan aylık tahvil alım kararının son derece olumlu bulduğunu belirten Frucher, "ABD ekonomisi iyi bir yolda ilerliyor. Aynı zamanda tahvil alım teşviki hala devam edebilir. ABD'de halen çok yüksek olan bir işsizlik oranımız var. Büyüme ve teşvik konularındadan Fed'in hepimizin bağlı olduğu dengeleyici bir durumu olduğunu düşünüyorum. Fed eğer teşvikleri getirmiş olsaydı, ekonomide çok ciddi sorunumuz olabilirdi" dedi.

"Ortaklığımız gayet iyi gidiyor"

Yakın zamanda basında yeralan Borsa İstanbul ve Nasdaq OMX arasındaki ön anlaşmanın detaylarının tam olarak ne zaman açıklanacağı sorusuna Frucher, "Ben genellikle zaman dilimlerine inanmam, çünkü zaman dilimleri her zaman öngörüldüğü gibi sürmeyebilir. Şu an tek söyleyebileceğim planlama ve diğer konularda ileriye doğru ilerliyoruz. En kısa zamanda diyebilirim" dedi.

Frucher, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul'la ortaklığımız gayet iyi gidiyor. Her iki borsada ekiplerimiz işbirliğini geliştirmek için ortaklaşa çalışıyor. Türkiye bütün borsaları kısa bir zamanda tek çatı altında toplayarak son derece önemli temel yapısal bir adım attı. Türkiye ve bölge piyasaları için son derece önemli bir gelişme. Aylardır birlikte borsalarımız arasında teknolojinin daha entegre bir hal alması için çalışıyoruz. Borsa İstanbul halka arzı için kendisi zaten çalışıyor. Bu konuda biz de Borsa İstanbul'a destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin tüm borsaları bir yıldan daha kısa bir zaman içerisinde aynı çatı altında toplayabilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirten Frucher, "Kısa zamanda gerekli mevzuat hazırlandı. Borsa İstanbul'un inancı, bağlılığı, enerjisi yerinde... Borsa İstanbul'da harika bir iş çıkarıyorlar. Biz de kendilerini yardım ediyoruz. Biz küresel teknoloji sağlayıcılarından biriyiz. Bizim aynı zamanda birbirinden farklı şirketlerimiz var. Bu anlamda yatırımlar yapılıyor. Biz 70 ülkede teknoloji işi yapıyoruz ve gerçekten iyiyi, kötüyü ve çirkini çok iyi biliyoruz. Umuyorum ki Borsa İstanbul'a biraz daha da başarılı olması için bir perspektif getirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede farklı sermaye piyasalarını İstanbul'u merkez olarak görüp dünya piyasalarına entegre olabileceğini belirten Frucher, "Türkiye'nin çevre ülkelerindeki sermaye piyasalarında kesinlikle girebileceğini düşünüyorum. Burada Borsa İstanbul sermaye piyasaları için bir teknoloji merkez inşa etmiş durumda, diğer çevre ülkeler buna bağlanabiliyor. Gelişmeke olan ekonomiler kendi altayapılarını inşa etmek durumunda değiller. Bu anlamda Türkiye'nin altyapı ve kapasite açısından inşa ettiği sisteme katılabilirler" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Nasdaq Omx Başkan Yardımcısı Frucher Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement