Obama Medyaya Yardım Elini Uzatacak - Son Dakika
Ekonomi

Obama Medyaya Yardım Elini Uzatacak

Obama Medyaya Yardım Elini Uzatacak

ABD Başkanı Barack Obama, Mali Güçlük Çeken Basın Kuruluşlarına Devletin El Uzatmasını Öngören Yasa Tasarısını İncelemekten Memnunluk Duyacağını Söyledi.

22.09.2009 03:05

ABD Başkanı Barack Obama, mali güçlük çeken basın kuruluşlarına devletin el uzatmasını öngören yasa tasarısını incelemekten memnunluk duyacağını söyledi.

Pittsburgh Post-Gazettte ve Toledo Blade ile konuşan Obama, “Henüz önerileri görmedim, ama bakmaktan mutluluk duyarım” dedi. ABD Senatörü Benjamin Cardin “Gazetelerin Yeniden Canlandırlması” yasa tasarısını hazırlamıştı. Tasarı, kar amacı gütmeyen kuruluşlar haline gelmeleri halinde, gazetelere vergi kolaylıkları sağlanmasını öngörüyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, devletin ne yapabileceğini bilemediğini belirtmişti. Ancak, Obama, iyi gazeteciliğin demokrasinin sağlığı için kritik önem taşıdığını ifade ederek, gazeteciliklikte giderek artan bir eğilim haline gelen “siyasi blog” yazılarıyla ilgili kaygılarını da dile getirdi. Obama, bu tür gazeteciliğin karşılıklı anlayışa hizmet etmediğini, gerçeklerin araştırılması yerine fikirlerin öne çıkmasından endişe ettiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Obama Medyaya Yardım Elini Uzatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement