Ordu'da Fındık Üreticileri Hırdavatçılara Akın Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Fındık Üreticileri Hırdavatçılara Akın Ediyor

Ordu\'da Fındık Üreticileri Hırdavatçılara Akın Ediyor

Ordu'da fındık üreticileri, sepet, çuval ve eldiven gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hırdavatçıları tercih ediyor. Fındık sepeti ustaları, talebin az olsa da ürünlerin satıldığını ve fındık hasat sezonu başladıktan sonra yoğunluk yaşandığını belirtiyor. Fiyatlarda ise artış olduğu görülüyor.

18.08.2023 13:22

Ordu'da fındık üreticileri ihtiyaçları olan sepet, çuval ve eldiven gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hırdavatçıların yolunu tutuyor.

Sepet ustaları, geçen yıllara göre talebin az olsa da ürünlerin satıldığını, fındık hasat sezonu başladıktan sonra bir yoğunluk yaşandığını söylediler. Yıllardır mesleğini sürdüren fındık sepeti ustası Celal Çatalkaya, "Bu sene önceki yıllara rağmen gurbetçi vatandaş çok fazla yok. Tabi halkımız, buralarda yaşayan ve köylerde ikamet eden vatandaşlarımız kendi ihtiyaçları olan ihtiyaçlarına uygun çuvallarını, sepetlerini alıyorlar. Misafir ya da gurbetçi olsaydı bu rağbet daha çok olacaktı. Diğer yıllara göre rağbet yarı yarıya az. Fiyatlarda da artış var. Çuval fiyatları en uygunu 7,5 TL'den başlıyor, sepetlerde ise plastik çantalar 150'TL den başlıyor, boy boy 200 - 500 TL arasında kalite ve boyutuna göre değişiyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Fındık Üreticileri Hırdavatçılara Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement