Organik siyez buğdayına talep artınca, üretim alanı genişletilmeye başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Organik siyez buğdayına talep artınca, üretim alanı genişletilmeye başlandı

Organik siyez buğdayına talep artınca, üretim alanı genişletilmeye başlandı

Giresun'un Çamoluk ilçesinde Ziraat Odası'nın başlattığı ekonomik projeler kapsamında ilçede üretimi yapılan siyez buğdayına talep artınca üretim alanlarını genişletme çalışması başlatıldı.

11.03.2021 13:55  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Çamoluk ilçesinde Ziraat Odası'nın başlattığı ekonomik projeler kapsamında ilçede üretimi yapılan siyez buğdayına talep artınca üretim alanlarını genişletme çalışması başlatıldı.

Projelerinin ekonomik sonuçlarını vermeye başladığını ifade eden Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, "Çiftçinin emeğini paraya çevirmek için yaptığımız projeler nihayet amacına ulaşmaya başladı. İlçemizde 3 yıldır aralıksız siyez buğdayı üretimini yapmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz organik mahsulü de Giresun'dan anlaştığımız bir işletmeciye toptan olarak satıyoruz. Projelendirdiğimiz bu çalışmada gördük ki talep oldukça fazla, bizde bunu yöresel kalkınma projesine çevirerek Tarım Havzası oluşturmak için teşviklerden, hibelerden çiftçilerimizi istifade ettirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ülkemiz için önemli bir marka olan firma yetkililerine siyez buğdayımızın numunelerini gönderdik ve numunemizi beğendiler. Bizden talep ettikleri ürünü üretmemiz şu aşamada mümkün değil. Bizde talep edilen ürünü hazırlayabilmek adına bölgesel kalkınma için Alucra, Şebinkarahisar hatta Şiran Ziraat odalarına tohum göndererek ürünün ekilmesi için gayretlerimiz oldu. Çiftçimizin mahsulünü alıp ürünlerini anında paraya çevirerek doğrudan talep eden firmalara satışı gerçekleştireceğiz. Markalaşma adına bir çok adım attık. Üretilen siyez unumuzu 'Mindeval Unu' adıyla pazarlama çalışmalarımız devam etmekte. Ayrıca coğrafi işaret için başvuruda bulunarak bu ürünü ilçemiz adına tescillemeye çalışıyoruz" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Organik siyez buğdayına talep artınca, üretim alanı genişletilmeye başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Belediyesi Su Kartı Dolum Noktaları Bayramda Hizmet Verecek
    08:57 Bilecik Belediyesi Su Kartı Dolum Noktaları Bayramda Hizmet Verecek

    Bilecik Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşlara su kartı dolum hizmeti sunacak. Hangi mahalle ve noktalarda dolum yapılacağı bilgisi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

  • Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı
    08:51 Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı

    Mersin'in Mut İlçesinde üretilen zeytinyağı, Türkiye'nin yüzde 20'sini oluşturuyor. Mut TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, yapılan başvurunun AB Komisyonu tarafından kabul edildiğini ve Mut Zeytinyağı'nın coğrafi işaretli ürün olarak kayıtlara alındığını açıkladı. İlçenin doğal yapısı ve zengin flora ve fauna, Mut Zeytinyağı'nın kalitesini etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Mersin'de zeytin üretiminin büyük bir kısmı Mut ilçesinde gerçekleştiriliyor ve bölgede binlerce yıldır zeytin ve zeytinyağı üretimi devam ediyor.

  • Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor
    06:00 Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor

    Suriye'nin başkenti Şam'daki evini 2013 yılında, iç savaşın başlamasından kısa bir süre sonra terk eden BBC Orta Doğu muhabiri Lina Sinjab yıllar sonra ilk kez geri dönüşünü anlattı.

  • Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor
    00:19 Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun düşeceği söylemine inanmayan vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarını dile getiriyor. Bir vatandaş, 20 yıldır yalanlarla dolanlarla karşılaştıklarını belirterek, evini bozduğunu ve kızının eşyalarını sattıklarını söylüyor. Başka bir vatandaş ise işsizlik ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, enflasyon düşüşünün ağustos veya eylül gibi yansıyabileceğini ifade ediyor.


Advertisement