Oyak Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Oyak Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin Açıklaması

Oyak Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin Açıklaması

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, Merkez Bankası'nın (MB)TL'nin (reel kur) fazlaca değerlenmesine izin vermeyeceğini açıkça belli ettiğini belirtti.

12.11.2012 14:10

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, Merkez Bankası'nın (MB)TL'nin (reel kur) fazlaca değerlenmesine izin vermeyeceğini açıkça belli ettiğini belirtti.

MB Başkanı Erdem Başçı'nın AA Finans Masası'ndaki açıklamalarına değinen Girgin, Başçı'nın beklentiler dahilinde konuştuğunu, Fitch kararı sonrası TL'nin değer artışının çok önemli bir konu olduğunu kaydetti.

Girgin, "MB burada TL'nin (reel kur) fazlaca değerlenmesine izin vermeyeceğini açıkça belli etti. Fitch'in notunda da hala Türkiye'nin dış hesaplardaki kırılganlıklarında cari açığın sorun olduğu söyleniyor. Evet yüzde 10'dan 7,5 ila 8'lere gelmesi rekor bir seviye ama Türkiye cari açık sorununu çözmüş değil" dedi.

Diğer kuruluşların da takip ettiği hem de Türkiye açısından da çok önemli olan dış kırılganlığın takip edilmesinin önemine değinen Girgin, "MB, bunu takip ediyor. Önümüzdeki dönemde düşük faiz oranların devam edeceğini düşünüyorum. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde uzunca bir dönemde ve dış koşullarda bir değişiklik olmazsa düşük faiz ortamında devam edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fitch'in bir kredi artışında bulunmasının her şeyin sütliman ve çok güzel olduğu anlamına gelmediğine değinen Girgin, "Fitch kendi raporlarında bunu belirtti. Dış açık hala çok önemli bir sorun. Türkiye'nin yatırım yapılabilir bir ülke olması için diğer kredi kuruluşlarının da Türkiye'nin notunu yükseltmesi lazım. Dış açığın düşmesinde cari açık ve TL'nin değeri çok önemli bir veri. MB bunun çok farkında ve buna izin vermeyecektir. MB, gerekli görürse faizleri düşürecektir. Önümüzdeki dönemde en azından bu seviyelerde düşük faiz oranı ana politikamız olacak" diye konuştu.

Girgin, Başçı'nın AA Finans Masası'na konuk olması ve MB verilerinin Finans Haberleri Terminali'nde (aafinans.com) eşzamanlı yayınlanmasının ilişkin de

"Türkiye'nin en önemli ve yakından takip edilen kurumu MB... MB, ne kadar çok takip edilirse siz de o kadar çok takip edileceksiniz" dedi.

Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Oyak Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement